Värskelt turule tulnud Barkingu mobiilirakenduse eesmärgiks on lahendada Tallinna südalinnas parkimiskohta otsiva autojuhi mure ning aidata lihtsa vaevaga leida ja broneerida vaba parkimiskoht.

Vabad parkimiskohad renditakse ettevõtetelt ja asutustelt aegadel, mil kohad vabad. Tõkkepuud ja väravad pole probleemiks, seisab ettevõtte teates. 

Barkingu parklavõrgustikuga on tänaseks liitunud mitmed südalinnas paiknevad asutused ja ettevõtted nagu näiteks Estonia Teater, Rahvusraamatukogu ja Balti jaam. 

"Oleme lühikese ajaga suutnud suure parkimiskohtade pakkumuse tekitada, millega kaasneb ka autojuhtide huvi. Nüüd on aeg autojuhtidele mobiilirakendust ja parkimisvõimalust laiemalt tutvustada ning sama mudelit mujale kopeerida. Meil on rõõm tõdeda, et ka investorid on ideega kaas tulemas.” ütles ettevõtte tegevjuht Kustas Kõiv.

„Parkimisprobleemid on urbaniseerumisega paratamatult kaasas käiv nähtus. Traditsiooniline äri, kuid rakendades uuenduslikke ärimudeleid võib olla tegemist läbimurdelise lahendusega. Barkingul on võimalik kindlasti populaarsust võita ka väljaspool Eestit," kommenteeris LHV panga asutaja ja Lõhmus Holding AS omanik Rain Lõhmus.

Barking tegutseb praegu Tallinnas ja planeerib laieneda juba lähiajal. Alanud nädalal pakub Barking kõigile huvilistele, kes soovivad teenusega tutvuda, iga päev 1 tund tasuta parkida, seda ükskõik millises Barking parklas.