OÜ Bergstar kavandab endise Paide lihakombinaadi territooriumile ehitada kortermajad ja paariselamud. Esialgsete plaanide kohaselt taheti rajada uus elukoht umbes 340 perele. Nüüdseks on see arv vähenenud 300 perele.

OÜ Bergstari etteotsa kuuluvad ärimehed Rait Lukas, Leho Lunga ja Rene Vill.

4,7-hektarilise kinnistu omanikuks sai ettevõte 2006. aasta 2. novembril, kui sõlmiti ostu-müügileping, mille suuruseks oli 6,93 miljonit krooni.  Kinnistu osteti toona enampakkumise teel pankrotistunud OÜ-lt Balsing. Kinnistul asuvad tootmishoone-kontor, renoveeritud tsehh ja abihooned.

Praegu ei soovinud Lukas projektist veel lähemalt rääkida, kuid lubas pärast lammutustööde detailplaneeringute kinnitamist anda plaanidest ka suurema ülevaate.

Paide linnapea Kersti Sarapuu sõnul lähevad lammutatavad hooned pinnase täiteks.

Kerkivad hooned on kahe-, kolme- ja viiekorruselised korter-elamud ja paarismajad. “Maju hakatakse ehitama järk-järgult,” lisas Sarapuu. Veel rääkis Sarapuu, et Paide linnas on elamispinna järele suur nõudlus, mistõttu on tema meelest selline ettevõtmine igati teretulnud.

Ühtegi konkreetset lepingut pole veel allkirjastatud, aga niipea, kui lammutustööd algavad, lubas Rait Lukas asja ka lähemalt kommenteerida.