Rakvere Lihakombinaadi kui kontserni emaettevõtte müügitulu oli sellest 97,5 miljonit eurot ja kasum viis miljonit eurot, aasta varem olid vastavad näitajad 93,3 miljonit ja 5,7 miljonit eurot, vahendas BNS.

Geograafilises lõikes teenis ettevõtte enim müügitulu ehk 81,9 miljonit eurot Eestis, Lätis teenis ettevõte 35,5 miljonit, Leedus 13,3 miljonit, Soomes kolm miljonit, Rootsis 2,6 miljonit ja Venemaal 1,6 miljonit eurot, selgub majandusaasta aruandest.

Ettevõtte müügimaht oli mullu kokku 56 682 tonni.

Rakvere Lihakombinaadi kontserni bilansimaht kasvas 2011. aasta jooksul neli protsenti ligi 4,4 miljoni euro võrra, ettevõtte käibevara suurenes 3,1 miljoni euro võrra ja kohustused vähenesid 2,5 miljoni euro võrra. Omakapital suurenes ligi seitsme miljoni euro võrra.

Kontsern jätab juhatuse ettepanekul kasumi dividendidena välja võtmata ja reinvesteerib selle põhitegevusse.

Kontsernis töötas mullu keskmiselt 1396 inimest, kelle tööjõukulud ilma sotsiaalmaksuta olid 11,61 miljonit eurot, aasta varem oli töötajaid 1406 ja kulud 11,5 miljonit eurot.

Kontsern investeeris mullu 7,3 miljonit eurot, mida on 1,3 miljonit vähem kui aasta varem. Suurimad investeeringud olid Rakvere Lihakombinaadi uue pihviliini soetamine ja searümpade jahtumislao renoveerimise teine etapp, Eksekos Viiratsi farmi renoveerimise esimene etapp ja Metsa farmi renoveerimine ning Jelgavas Galas Kombinats pelmeenitootmise hoone ehitus.

Tänavu jääb sisetarbimine endiselt tagasihoidlikuks ning liha ja lihatoodete tarbimises tõneäoliselt suuri muudatusi ei toimu ning enim eelistatud on soodustooted ja odavamad kaubagrupid, märgib ettevõte aruandes.

Ettevõtte tapaliinil töödeldi 2011. aastal kõigist Eesti sigadest 63 protsenti ja veistest 39 protsenti ehk vastavalt 223 807 siga ja 10 955 veist.

Rakvere Lihakombinaadi turuosa oli Eestis Nielseni andmetel mullu 29,9 protsenti ning Rigas Miesnieksi ja Jelgava kaubamärgi all müüdavate toodete turuosa moodustas aasta lõpu seisuga 29,1 protsenti.

Ettevõtte müügimaht kasvas mullu kõige kiiremini ehk 20 protsenti Leedu turul, selgub aruandest.

Kontserni kuuluvad AS Ekseko, AS Rigas Miesnieks ja selle tütarettevõte AS Jelgavas Galas Kombinats ning UAB Klaipedos Maisto Mesos Produktai.

Rakvere Lihakombinaadi emaettevõtte on Helsingi börsil registreeritud HKScan Oyj.