"Uus liin on efektiivsem, kiirem ja automatiseeritum ning suudab toota 4 800 kilogrammi viinereid tunnis," ütles ASi Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Olle Horm.

Hormi sõnul toodab Rakvere Lihakombinaat praegu 10 miljonit kilogrammi viinereid aastas.

„Järgmise aasta septembrist tööd alustav uus liin võimaldab toota poole rohkem – 15 miljonit kilogrammi viinereid aastas,” märkis Horm.

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektori Anne Mere sõnul söövad eestimaalased keskmiselt 3,7 kilogrammi Rakvere viinereid inimese kohta aastas. Viinerite turust omab Rakvere 53%.

„Praegu on Rakvere Lihakombinaadil Läti viineriturul 50%line turuosa 4 miljoni kilogrammiga ning Leedus 1,5 miljoni kilogrammiga 10%line turuosa. Lisaks Lätile ja Leedule ekspordib Rakvere viinereid ka Venemaale ja Ukrainasse – kokku üle 0,5 miljoni kg aastas," ütles Mere.

Lisaks viineritsehhile investeerib Rakvere Lihakombinaat 30 miljonit krooni tapamaja võimsuse suurendamiseks.
"Tapamaja võimsuse suurendamine aitab tagada uue viineriliini jaoks piisava toorme stabiilse olemasolu ning aitab rahuldada kasvavat nõudlust värske liha järele,” ütles Horm.

AS Rakvere Lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstusettevõte, kellele kuulub lihatoodete turul kolmandiku suurune turuosa.

Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel AS Ekseko Eestis, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Rakvere Lihakombinaadi Grupi 2006. aasta käive oli 1,7 miljardit krooni ning kasum 181 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 1217 inimest.