Rakvere Lihakombinaadi turundusjuhi Triin Lõokese sõnul näitavad müüginumbrid, et Rakvere kaubamärgi all läheb aasta viimases kvartalis kaubaks üle kahe tuhande tonni liha, teatas Rakvere.

“Müüginumbrite järgi on kõige populaarsemad ahjulihad traditsiooniline Rakvere seapraad, rukkileivakattega ahjukael, ahjukael röstsibulaga ning selle hooaja uudistoode sealiharullid suitsupeekoni ja mustade ploomidega.“

Eesti rahva traditsioonilist jõulutoitu verivorste toodetakse ja müüakse läbi jõulukuul 300 tonni.

“Verivorstide puhul on näha, et tarbijatele meeldivad aina rohkem eriliste jõuluste lisandite ja naturaalsete maitsekomponentidega vorstid nagu näiteks jõulukõrvitsaga või jõhvikatega verivorstid“ ütles Triin Lõoke, “traditsioonilisest verivorstidest müüvad kõige paremini Eesti Rahwa verivorst ning Pühade verivorst peekoniga.”

Detsembris süüakse Eestis 40% aastasest verivorsti kogusest, antud kategoorias on kõige suurem turuosa Rakvere Lihakombinaadil. Triin Lõokese sõnul toetab sel aastal lihatootjaid ka korralik talveilm, mis on alati kõige paremaks müügimeheks.