„Aafrika on kõrvalproduktide turustamiseks sobiv, kuna Euroopas on lihaga kaasnevate saaduste tarbimine väike. Eurooplased on harjunud pigem kvaliteetsema ja pehmema lihaga. Samas tekitab kvaliteetse liha tootmismahtude suurenemine vajaduse kõrvalsaaduste kasumliku turustamise järele,“ selgitas Indrek Lekko, on kirjas Delfile saadetud teates.

„Oleme Aafrika maadesse liha kõrvalprodukte turustanud ka varem. Eelmise aasta mais alustasime seajalgade eksportimist Ghanasse, üle-eelmisel aastal Angolasse,“ rääkis Rakvere Lihakombinaadi ostujuht Indrek Lekko. „Neljapäeval Elevandiluurannikule saadetud koormale saadame juba järgmisel nädalal järgi uue koorma ning jätkame koormate saatmist regulaarselt.“

Rakvere Lihakombinaat on ainuke Eesti lihatööstus, kes ekspordib oma toodangut Euroopa Liidu piiridest väljapoole.

Hetkel ekspordib Rakvere Lihakombinaat oma tooteid Lätti, Leetu, Rootsi, Ukrainasse, Taani, Kreekasse, Poolasse, Austriasse, Moldaaviasse, Angolasse, Ghanasse ja Elevandiluurannikule.

Elevandiluurannik asub Lääne-Aafrikas Guinea lahe põhjarannikul. Riigi pindala on 322 460 km² ning seal elab ligi 17 miljonit inimest.