Rakvere Lihakombinaadi toote- ja turundusjuht Rene Kiis teatas ETAle, et rakvere viineri tootmist alustati 1992. aastal, mil algselt miniviinerina tuntud toode nimetati ümber rakvere viineriks. Kümne aasta jooksul on lihakombinaat tootnud kokku 36.600 tonni rakvere viinerit. Kiisi kinnitusel on rakvere viiner enimmüüdud lihatoode Eestis.

Eelmisel aastal müüdi Eestis rakvere viinerit 4035 tonni ehk 160 miljonit tükki. “Sisuliselt tähendab see, et iga eestlane sõi keskmiselt ära üle saja rakvere viineri ja kui need 160 miljonit viinerit ritta panna, siis saame üle 10.000 kilomeetri pikkuse viineriketi, mis ulatuks Tallinnast New Yorki,” rääkis Kiis.

Alates 1. kuni 24. veebruarini toimub ASi Rakvere Lihakombinaat uuenenud interneti koduleheküljel, aadressil www.rlk.ee ka viineritoitude teemaline retseptivõistlus. Võistluse eesmärgiks on koguda inimestelt kõiksugu vahvaid ja huvitavaid viineritoitude retsepte, et neid saaks jagada kõigi huvilistega. Viineriretsepti võistluse võitjad selguvad 28. veebruaril, mil peaauhinnana antakse võitjale minikülmikutäis rakvere viinerit, lisaks loositakse välja viis Maire Suitsu kokaraamatut kirjastuselt Varrak.

Kiisi sõnul on sünnipäeva puhul kauplustes Rakvere erinevatel viineritel sünnipäevahinnad. AS Rakvere Lihakombinaat toodab praegu kuut erinevat sorti viinereid.

Rakvere Lihakombinaadi 2001. aasta üheksa kuu käive oli 779 miljonit krooni, mis on 21 protsenti rohkem, võrreldes varasema aasta sama perioodiga. Ettevõte 2001. aasta üheksa kuu kasum oli 61,8 miljonit krooni ja investeeringuid tehti üheksa kuu jooksul summas 46,2 miljonit krooni. AS Rakvere Lihakombinaat on Eesti juhtiv lihatööstusettevõte, millele kuulub 34 protsenti kogu lihatoodete turust.

Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel Läti Rigas Miesnieks (Rakvere osalus 92,47 protsenti), AS Ekseko (97,7 protsenti), AS Linnulihatooted (76 protsenti) ja Rakvere Mesos Produktai Vilnius (100 protsenti). Kontserni Eesti ettevõtetes töötab üle 850 inimese.