Rakvere Põhjakeskuse arendaja KOBE Investments juhatuse liikme Andres Rjabovi  sõnul on üle aasta tagasi alustatud Põhjakeskuse projekt väga hästi lõpule viidud ning Virumaa mitmekesiseim ostukeskus avab kolm päeva kestva avaürituse saatel uksed esialgselt kavandatud ajal. „Põhjakeskusest saab kindlasti kogu Rakvere ja selle lähiümbruse ning loodetavasti ka kogu Virumaa juhtiv ostu- ja teeninduskeskus,“ on Rjabov uue keskuse edus veendunud. „Põhjakeskuse mastaap ja lai kaubavalik ei jää milleski alla Tallinna või Tartu parematele kaubanduskeskustele – ligi 90% Põhjakeskuse kauplustest ja kaubamärkidest on Eestis väga tuntud, kuid seni Rakveres täiesti esindamata olnud,“ selgitas Rjabov lisades, et nüüd kaob Virumaa inimestel ka vajadus riiete-jalanõude parema valiku pärast pealinna sõita.


Põhjakeskuse 27 500 ruutmeetril paikneva üle 70 kaupluse ja teenusepakkuja toodetega on võimalik katta lähema 70 km raadiuses elavate inimeste tarbevajadused. Keskuse mõõtmetest ja logistilistest kaalutlustest lähtuvalt on Põhjakeskuse asukoht valitud sobivalt linnasüdamest väljapoole – Rakvere külje alla Tõrremäele. “Põhjakeskus on linnaservas autodega kergemini ligipääsetav ning selle 500-kohaline parkla mahutab lahedalt ka tipptundide külastajate autod,“ selgitas Rjabov ja lisas, et kuna Põhjakeskuse suurimateks rentnikeks on K-Rauta ehitusmarket ning Rimi hüpermarket, siis ongi põhjust keskust tihti just mootorsõidukiga külastada.


Esmakordselt Virumaal on Põhjakeskuses esindatud tuntud rõivakauplused nagu NewYorker, Lindex, Takko, Seppäla, Cropptown, PTA, Denim Dream, Levi`s, Lee & Wrangler, Street Shop ning paljud teised. Keskusesse on koondunud ka suure jalanõuvalikuga kingakauplused ABC King, Shoebox, Walking ja Jetty.


Moekaupade kõrval on Põhjakeskuses saadaval laias valikus ilutooteid, alates pesust (Triumph, Oblicie) ja lõpetades ehetega (Kamee, Aurum ja Krismer-AU), optikat hakkab pakkuma Eagle Vision ning ilutooteid Ideaal Kosmeetika. Keskusest leiab muu hulgas ka rohkelt sporditarbeid, spordi- ja vabaajariideid ning –jalatseid (Sportland, Rademar, Weekend), lastekaupu (BabyCity, Uno 1), kodukaupu (Evelekt, Novalux) ning elektroonika- ja fotokaupu (Euronics, Enter, K-Arvutisalong, Photopoint).


Keskuses paiknevad Apotheka ketti kuuluv apteek ning tervisepood, lisaks aknakattekauplus Sunorek, kliimaseadmete kauplus Planray, keemiline puhastus Cleanhouse, helitehnikapood Auto Hi-Fi. Põhjakeskuses leiavad koha kõik Eesti mobiilsideoperaatorid ja Elion ning keskuses avab uksed piirkonna moodsaim Hansapanga kontor. Samuti saab Põhjakeskuses esinduse  kindlustusfirma IF-kindlustus. Keskusesse tuleb ka ZooMarketi lemmikloomakauplus.


Uues keskuses on koha leidnud ka mitu restorani: keha kinnitada kiirsöögiketi Hesburger restoranis ning suppe, grillroogi ning sushi’t pakkuva toitlustusketi Brezza esinduses. Põhjakeskuses paiknevad ka juuksurisalong, solaarium, kasiino ning palju muud. Keskuses on aastaringselt avatud ka jäätisejaam.


Enamik Põhjakeskuse kauplusi ja teenindusesindusi avab uksed keskusega üheaegselt, 19. septembri keskpäeval. Kogu avanädalavahetuse jooksul loositakse täistundidel värskest Põhjakeskusest vähemalt 100-kroonise ostu sooritanute vahel välja erinevate kaupluste kinkekaarte väärtusega 100 kuni 5000 krooni, üles astuvad mitmed esinejad ning paljudes kauplustes on avasoodustused ja -pakkumised.


Põhjakeskuse omanikfirma on alates 2007. aasta juulist Eestis ja Lätis tegutsev investeeringute haldamis- ja juhtimisettevõte Kobe Investments AS, mille hallatavate varade kogumaht ulatub üle 1,3 miljardi krooni.