Rakvere kesklinna planeeritav kõrghoone peaks tulema umbes 55 meetri kõrgune ja 16korruseline ning selle võimalikuks asukohaks saab kunagise einelaua tagune krunt Matsoni äri ja Berliini trahteri vahel, kirjutab Virumaa Teataja.

Kogu hoonemahu ruumipindala suuruseks on kavandatud 500 ruutmeetrit, torniosal aga 250 ruutmeetrit. Maja alla kavandatakse parklakorruseid.

Kolmapäeval arutas kõrghoonete ehitamise võimalikkust Rakvere linnavolikogu linnaplaneerimiskomisjon, kus kõlasid vastakad arvamused. Arutellu kõrghoonete sobivuse kohta väikelinna kaasatakse ka avalikkus.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on idee julge ja innovaatiline. “Järelikult oleme piisavalt arenenud linn, et erakapital soovib selliseid kõrghooneid rajada. Ja kui arhitektide arvamus sobib, siis tuld,” ütles Jaadla.

Kinnisvaraarendajad Raivo Tamm ja Arti Silm, kes on loodava kõrghoone ehitamiseks asutanud firma Euro Projekt, ootavad pikisilmi volikogu positiivset otsust. Niipea kui volikogu on detailplaneeringu kinnitanud, saaksid krundiomanikud korraldada arhitektuuribüroode vahel projektide konkursi, kavas on välja valida viis-kuus projekti, mille järgi hoonet ehitama hakata.

Kõne all olev Rakvere uue keskväljaku ääres asuv krunt kuulus seni hotelli Wesenbergh omanikule Märt Otsale, kes müüs krundi läinud nädalal.

Praegu on Rakvere kõrgeimad majad viiekorruselised, kõrgeimad ehitised on kirik ja Päikese tänava korsten.