Uus ettevõte ostis aastavahetusel Jõhvi külje all asuva piima- ja aiandusfarmi Revino ning plaanib aasta lõpuks suurfarmide ülesostmisega hõivata lõviosa Eesti piimatootmisest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mäkineni kõrval, kellele möödunud rallihooaeg ka viimaseks jäi ning kes on Soomes teada-tuntud hobifarmer, osalevad ambitsioonikas piimatootmise investeeringukavas investeerimispanga Trigon Capital võtmekuju Joakim Helenius, mitmes Trigoni projektides osalenud Timo Jouhki ja Juha Mikkonen ning veel viis vähem olulist Soome investorit. Jouhki oli kinnitamata andmeil möödunud rallihooajal Mäkineni mänedžer.

Trigon Baltic Farmingu nõukogu liikme Heleniuse sõnul on Revino ostuhind konfidentsiaalne, kuid piimafarm ja Eesti suuremaid lilletootjaid osteti suurima investeeringuga Eesti põllumajandustootmisse.

Jõhvi farm on viletsas seisus, kui mitte arvestada möödunud aasta lõpus peaaegu valmis saanud uut moodsat piimalauta 500 lehmale, milleks pankade abiga kulus Revino eelmistel omanikel ligi 20 miljonit krooni.

“Eesmärk on sel aastal osta veel 4-5 suurfarmi. Mina oleksin küll väga pettunud, kui me ei saavutaks aasta lõpuks lõviosa piimatootmisest,” ütles Helenius. Järgnevatel aastatel võtab Trigon Baltic Farming tema sõnul luubi alla ka Põhja-Läti ja Leedu piimafarmid.