Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul tähendab rändlustasude kaotamine seda, et Eesti telekomi operaatorite rändlustasudelt saadavad tulud vähenevad, sest hinnad langevad.

"See pole suureks uudiseks, sest samasugune areng on toiminud juba mõne viimase aasta jooksul. Seekord on hinnalanguste tempo veelgi järsem," selgitas Seppänen.

Rändlustasude regulatsiooni tegemise käigus on Seppäneni sõnul küll lubatud, et sellevõrra suurenevad tarbimismahud, kuid tegelikkuses ei olevat senised hinnalangused summaarset rändlustasude tarbimismahtude kasvu kaasa toonud.

"Küll on kasvanud mõnevõrra andmeside kasutusmahud, kuid see ei kata kaugeltki üldist tulude vähenemist," lisas Seppänen.

Kahjuks ei lange Seppäneni sõnul aga eelseisva tarbijahindade languse käigus hulgihinnad operaatoritele, mis omakorda tähendab, et operaatori kulud rändlustasudega seotud teenuste pakkumisel ei vähene ja see omakorda toob tõenäoliselt kaasa kodumaiste teenuste hinnatõusu.

Eesti Telekomi pressiesindaja Raigo Neudorfi sõnul on europarlamendi eile vastu võetud regulatsioon kindlasti hea uudis paljudele mobiilside rändlusteenuse ehk roamingu kasutajaile, kuna selle lõpptulemusena kaovad 2017. aasta keskpaigaks liikmeriikide vahelised rändlustasud.

"Mobiilsideteenuste hinnastamine välisriikides muutub seega inimestele senisest soodsamaks ja arusaadavamaks. Kas ja millisel määral mõjutab regulatsioon täna eestimaalastele kehtivaid hindu, näitab ilmselt aeg, kuna erinevate riikide operaatoreid hõlmav töö selles vallas alles algab," ei tahtnud Neudorf kinnitada ei hinnatõusu ega hinnalangust.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on regulatsioon tarbijate jaoks kindlasti positiivne ning praegu Tele2 hinnatõusu ei planeeri.

"Senine kogemus on näidanud, et kui hind langeb, siis suureneb ka kasutus ja seeläbi ei pruugi telekomifirmad rahaliselt palju kaotada," selgitas ta.

Regulatsiooni osas on Aroni sõnul praegu ka veel palju lahtist, mis võib tuleviku hinnakujundust mõjutada.