Nimetuks jääda soovinud kohaliku elaniku andmetel võtavad enamasti kohalikud alaealised poisikesed, kes parklas töötavad, igalt tehnikaranna parklasse sõitjalt 30 krooni tunni eest. Need, kes tahavad aga autoga otse veepiirile, peavad tasuma 150 krooni tunni eest.

Kohaliku sõnul ulatub ainuüksi tehnikaranna päevakassa headel päikeselistel puhkepäevadel hinnanguliselt paarikümne tuhande kroonini, kuid tasulise parkimise eest kogutakse raha ka supelranna poolel.

Tehnikaranna tasulise parkimise ala kuulub Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMMK), mis pole seal tasulise parkimise arendamiseks kummatigi kellegagi lepingut sõlminud. Samuti pole parkimisteenuse luba välja andnud ka kohalik omavalitsus Harku vald.

RMMK puhkemajanduse osakonna juhataja Tõnu Tamm ütles Postimehele, et tõepoolest pole RMMK isehakanud parkimiskorraldajaga sellekohast lepingut sõlminud. “Eelmise rentnikuga leping lõppes ja meil on Indrega olnud juttu rendilepingu sõlmimisest,” ütles Tamm. “Esialgu on lepingu sõlmimise päev veel lahtine, sest maa valdajana soovisime, et tulevane rentnik teeks seal täiendavalt heakorratöid. Raha ei tohiks ta seal küll koguda,” leidis Tamm. Harku vallavanem Sulev Roos ütles Postimehele, et ka vald ei saa anda Indrele luba tasulise parkimise korraldamiseks, kui maa, millel seda tehakse, ei kuulu vallale.

Roos imestas, miks RMMK ei tee lepingut Indre firmaga. “Indre käis ka meie juures ja tahtis parkimishindu kooskõlastada, kuid me ei saanud seda teha,” nentis Roos.“Kui praegu toimub tasuline parkimine, on see kahtlemata ebaseaduslik tegevus.”

Vallavanema sõnul oli sel kevadel konkurss ranna haldaja leidmiseks, millest võttis osa kolm pakkujat. Pakkumise võitis füüsilisest isikust ettevõtja Tarmo Toomingas, kes kasutab nüüd varem viis aastat randa hooldanud Indre firmat alltöövõtjana.

Vallavanema hinnangul ei hiilga Vääna-Jõesuu rand puhtusest, mere ja jõe vahel on pinnasesse voolav kuivkäimla ning metsa all prügihunnikud.

Indre lükkas kõik süüdistused ümber, öeldes, et tal on kõik tegevusload ja lepingud olemas. Tema sõnul ei pea paika ka väidetav parkimispileti hind. “See 150 krooni tehnikarannas on päevapileti maksumus, selle raha eest saab inimene autoga rannas olla nii kaua kui soovib,” selgitas Indre.

Indre sõnul saab tavaranna parklas autot hoida keskmiselt 10 krooni eest tund. Indre sõnul peab ta tehnikaranna tulude eest üleval vetelpäästehoonet, mis võtab aastas 55.000 krooni, pluss renti ja ehitus- ning remondikulud samas hoones ja mujal rannas.

“Pean investeerima aastas randa 90.000 krooni, see pole kerge,” ütles ärimees. Tema sõnul on ta firmal maksud makstud ja kõik töölepingud, ka alaealiste ja kristliku hoolekodu elanikega, seaduslikud.

Kohalikud elanikud, kes Georg Indre OÜ tegevuse peale Postimehele kaebasid, väitsid, et omanimelise firma omanik omavolitseb rannas juba aastaid.