Majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ütles, et Rannahotelli soovis osta üks pakkuja ja kinnistu läks müüki alghinnaga 21 miljonit krooni.

Arhitektide Olev Siinmaa ja Anton Soansi projekti järgi 1937. aastal valminud Rannahotell on tuntuks saanud kuurortlinna Pärnu sümbolina, sest seda on aastaid kujutatud Pärnut tutvustaval infomaterjalil, postkaartidel ja kirjamarkidel.

Rannahotelli kinnistu on 15 258 ruutmeetri suurune ja hoone rentnik on 2018. aastani Scandic Hotels Eesti AS.

Suulise enampakkumise tulemused peab kinnitama linnavalitsus, enne seda ei olnud Talvoja nõus ostjat avalikustama. Ta ütles vaid, et ostja ei ole rentnik ja tegemist on Eestis registreeritud äriühinguga.

Enampakkumisel oli 19 miljoni kroonise alghinnaga hotell Pärnugi, kuid sellele ei leidunud ühtegi pakkujat.

Üldse tuli müüki kuus kinnistut, millest ostja leidis kolm. Vana-Savi 18, kunagise naftabaasi katlamaja tagust umbes hektarilist tootmismaad soovis isegi kaks huvilist, üks neist Pärnu firma, teine väljastpoolt. Kinnistu läks müüki 310 000kroonisest alghinnast mõnevõrra kallimalt - 365 000 krooniga.

Alghinnaga 640 000 krooni läks müüki Uus 1 äri- ja elamumaa. Selle linnavalitsuse vahetus läheduses, Veereva Õlu kõrtsi ees paikneva 640 ruutmeetrise hoonestamata ala hinnaks jäi 1000 krooni ruutmeetrist. Praegu kasutatakse müügil olnud maad ajutise autoparklana.

Talvoja hinnangul läks seekordne enampakkumine normaalselt ja selle tulemusena laekub linnaeelarvesse vara müügist ligi 22 miljonit krooni. Mida seekord müümata jäänud kinnistutega edasi teha, selle kohta langetab arvatavasti otsuse uus linnavalitsus, arvas Talvoja.

Tänavuses linnaeelarves oli kavandatud saada linnavara müügist tulu 48 miljonit krooni.

Abilinnapea Taimi Vilgas ütles, et kui linnavara müügist juba laekunud 26,4 miljonile kroonile lisada eilse enampakkumise 22 miljonit, on müügiplaan täis. Kogutulu linnavaralt, mis sisaldab veel renditulu, hoonestusõiguse tasu ja aktsiate dividende, on märksa suurem, kuid aasta lõpuni jääb kaks kuud.