Peaminister Jüri Ratas jõudis Pariisi ja osales täna hommikul Prantsusmaa suurima ettevõtjate ühenduse MEDEF poolt korraldatud seminaril, mis oli mõeldud riikidevahelise kaubanduse ning äri edendamiseks.

Üritusel osalesid nii Prantsusmaa ettevõtted kui ka Ratase visiiti saatev ca kümneliikmeline Eest ettevõtjate delegatsioon, kelle seas oli mitmeid IT ja digisektori esindajaid.

Ratas pidas sel puhul pika kõne Eestist ja valitsuse plaanidest eesistumise jaoks, kuid rõhu pani e-Eestile, sealhulgas tuues heaks näiteks e-valimised.

„Olen veendunud, et meie riikide vahel on võimalusi veelgi suurendada kaubavahetust. Aga peame olema valmis struktuurseteks muutusteks kõigis sektorites kõigis valdkondades, õppima kiiresti ja olema kohanemisvõimeline,“ rääkis Ratas. „Eestil oleks hea meel jagada oma kogemusi e-valitsemise vallas,“ lisas ta.
Pariis, äriseminar, MEDEF

Peaminister tõi seejärel välja, mida Eestis on digivallas saavutatud ja kui oluline see on. „Meie sõnum maailmale on, et see kõik tasub end ära.“

„Eesti on ehitanud digitaalset ühiskonda peaaegu 20 aastat. E-valitsemise, e-panganduse, e-tervise, e-valimiste ja muude digilahenduste elluviimine on viinud IKT sektori kiire arenguni, sealhulgas iduettevõtete innovatiivsete toodete ja teenusteni,“ seletas Ratas, kes lisas, et start-up-ide arvult elanike kohta on Eesti selgel maailma esirinnas.

Ratasega on Pariisis kasas väike äridelegatsioon
Peaminister Ratast saadavad äridelegatsioonis järgmiste Eesti ettevõtete esindajad:


Indrek Ruiso, Eliko Tehnoloogia Arenduskeskus, juhatuse liige

Jaan Hein, Defendec, valitsusprogrammide direktor

Janek Pohla, Tahe Outdoors, juhatuse liige

Jerome Lioret, 2M02, juhatuse esimees

Martin Kruus, Tuuleenergia Assotsiatsioon, juhatuse esimees

Rait Raal, REACH-U, arendusjuht

Sander Gansen, Robotex, rahvusvaheliste suhete juht

Tiit Tammiste, Levira, juhatuse esimees

Liisi Kirschenberg, KTK, eksporditeenuste koordinaator