EALL mõistab Omniva soovi tõsta postitöötajate palku ja seetõttu on EALL teinud ajalehtede kojukande hinnaläbirääkimistel mitmeid kompromisse, kusjuures viimane kompromissettepanek on 4,3%, ütles EALLi juhatuse liige Mart Raudsaar.

„Tuletame meelde, et Omniva pöördus EALLi liikmeslehtede poole suvel enam kui 6% hinnatõusuga. Arvestades maakonnalehtede rasket majanduslikku olukorda ja Eestis valitsevat olukorda, kus hinnatõus on suuresti peatunud, pidas EALL põhjendatuks nõustuda siis 3% hinnatõusuga.“

Edasiste läbirääkimiste käigus on EALLi poolt pakutud hinnatõus olnud 3,8%, 4,2% ja 4,3%. Seega ei vasta tõele Omniva postiteenuste juhi Kaido Padari poolt tänases Postimehes öeldud väide nagu EALL ei oleks nõus kojukandehinna tõusuga. Küll aga peab olema hinnatõus Mart Raudsaare sõnul põhjendatud ja EALLil peab olema veendumus, et lisaraha läheb tõepoolest postitöötajate palgatõusuks. „Praegu me mingeid arvutusi näinud ei ole,“ lisas Mart Raudsaar.

EALL juhib tähelepanu veel ka Kaido Padari artiklis sisalduvale eksitavale väitele. Nimelt ajalehtede kojukanne ei võrdu universaalse postiteenusega, vaid on selle üks osa, mis aitab universaalset postiteenust käigus hoida ajal, mil tavakirjade ja paberarvete saatmine Eestis jätkuvalt väheneb.

EALL loodab, et Omniva aktsepteerib EALLi kompromissettepanekut ja ei lähe ühepoolse hinnakirja kehtestamise teed.