Potentsiaalsed ostjad on Eesti Raudtee tasuvusanalüüsi juba valmis saanud. Järele on jäänud kolm potentsiaalset ostjat – Transgroup Invest, vene investeerimisfirma Promõ‰lennõje Investorõ (Prominvestors) ning Saksa raudteefirma Deutsche Bahn.

Langesid välja

Varem on meedias juttu olnud ka investeerimispangaga LHV seotud investorite huvist ning Soome riigiraudtee VR-i huvist. Kuid väidetavalt on need ostjate ringist välja langenud. Lisaks ei ole ka Eesti riik läbirääkimistes BRS-iga midagi uut saavutanud.

Transgroup Invest on tuntud eelkõige Muugal tolmutava söeterminali ning Jõe tänavale kerkinud omanäolise büroohoone tõttu. Firma omanikud on Eesti rikkamate inimeste hulka kuuluvad Maksim Liksutov ja Sergei Glinka.

Prominvestors on Venemaa üks suuremaid laevafirmasid, alkoholi ja põllumajandusmasinate tootjaid. Firma omanik on tõenäoliselt Sergei Generalov – Venemaa endine kütuse- ja energeetikaminister.

Hetkel on potentsiaalsed ostjad lõpetanud Eesti Raudtee tasuvusanalüüsid ja muu sarnase ning on “endasse sulgunud”, et valmistada ette viimaseid hinnapakkumisi.

Müügiprotsessi juhib Suprema ning Päevalehe allikate hinnangul võiks lähikuudel selguda, kes ostab osaluse BRS-is.