Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann ütles ETAle, et palgatõus on ette nähtud Eesti Raudtee veeremiteenistuse ja vagunimajanduse ning liiklusameti töötajatele, kelle palk pole viimase aasta jooksul kasvanud. Möödunud aastal oli keskmine palk Eesti Raudteel 5412 krooni.

Eesti Raudtee peadirektor Parbo Juchnewitsch ütles pärast lepingu allkirjastamist, et pikkade läbirääkimiste käigus jõuti mõlemaid pooli rahuldavale kompromissini.

"Eesti Raudtee juhtkond on kindel, et kollektiivleping vastab igati meie töötajate huvidele ning arendab ja kinnitab väljakujunenud sotsiaalsete garantiide süsteemi Eesti Raudteel," lisas Juchnewitsch.

Kollektiivlepingul on üheksa lisa, milles on täpselt paika pandud tööstaaz^i arvutamise kord, lisapuhkuse andmine, lepituskomisjoni töökorraldus, Eesti Raudtee ja ametiühingute vaheline sotsiaalprogramm ning kokkulepe vastastikuse infovahetuse kohta.

Kollektiivleping jõustus allakirjutamise hetkel ning kehtib kuni 2002. aasta 31. märtsini. Kollektiivlepingule kirjutasid alla Eesti Raudtee peadirektor Parbo Juchnewitsch, Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Fjodor Korotkov ja Eesti Vedurimeeste

Ametiühingute Liidu juhatuse esimees Tõnu Väät.