Edelaraudtee ametiühingu peausaldusisik Viktor Bursov ütles ETAle, et täna otsustas Edelaraudtee ametiühingu juhatus toetada vedurimeeste pöördumist peaministri ja Riigikogu poole, nõudes rongiliikluse jätkamist ja raudteetöötajate töökohtade säilitamist.

Raudteelaste ametiühingud otsustasid toetada igati vedurimeeste korraldatavaid sanktsioone ning on valmis ka omapoolseteks aktsioonideks, kui valitsus ei võta kuulda raudteetöötajate pöördumist töökohtade säilitamiseks.

Valitsuse otsus lõpetada 3. märtsist reisirongiliiklus Kagu-Eestis ning Tartu ja Narva suunal jätaks tööta ligi 70 vedurijuhti. Kokku kaotaks liinide sulgemise töttu töö ligi 200 raudteetöötajat.

Bursovi sõnul halvaks raudteetööliste streik lisaks rongiliiklusele ka maanteeliikluse, kuna ülesõidud jääks jaamakorrldajate tööseisaku tõttu suletuks, rongid seisaks väljasõidufooride ja ettevalmistamata pöörangute taga.

Edelaraudtee ametiühingu peausaldusisiku sõnul toetab Edelaraudtee töötajaid ka Eesti Raudtee ametiühing, kellega on neil ühine streigifond. Balti jaamas korraldatavast miitingust võib esialgseil hinanguil osa võtta 100-150 raudteetöötajat, kes sel ajal on töökohustusest vabad, ütles Bursov.

Vedurimeeste ametiühing otsustas tänasel erakorralisel juhatuse koosolekul korraldada 30. jaanuaril tunniajalise hoiatusstreigi, kui valitsus ja riigikogu ei nõustu ametiühingu nõudmisega säilitada vedurijuhtide töökohad.

Vedurimeeste Ametiühinguliit tegi täna pöördumise peaministri ja Riigikogu poole, juhtides tähelepanu vajadusele jätkata rongiliiklust Lõuna- Eesti ja Narva suunal ning säilitada sellega raudteetöötajate töökohad.

Juhul, kui valitsus ja Riigikogu vedurimeeste nõudmistele vastu ei tule, korraldab ametiühinguliit Edelaraudteel töötavate rongijuhtide tunniajalise hoiatusstreigi 30. jaanuaril kella 13-14.

Hoiatusstreik hõlmab seitset Edelaraudtee rongi, mille juhid jätavad vastavalt sõidugraafikule hoiatusstreigi ajaks kas rongid lähimasse jaama seisma või ei välju lõppjaamadest, ütles ETAle Vedurimeeste Ametiühinguliidu esimees Tõnu Väät.

Kui ka hoiatusstreik tulemusi ei anna, organiseerivad vedurijuhid 21. veebruaril kell 15 Toompea lossi ees meeleavalduse.