Kui aasta alguses liikus Baltika aktsia viimase sajandi madalaimate tasemete juures ning ettevõtte langenud omakapital ei vastanud enam Äriseadustiku nõuetele, siis aasta lõpuks on rõivaste jaemüügiketil ette näidata juba kaks järjestikust kvartalikasumit ning aktsia 77 protsendine hinnahüpe, märgib ajaleht.

Ühe 2012. aasta paremini ajastatud aktsiatehingu tegi Milder, kes sai jaanuari lõpus börsi noteerimis- ja järelevalve komisjonilt loa osta erakonnas Baltika aktsiad.

Ehkki ostetud aktsiate kogus ja sellega kaasnenud võit ei olnud suur, õnnestus Baltika suuromanikel leppida kevadsuvisel perioodil kokku ka kaks vahetusvõlakirjade programmi, mis olid takkajärgi vaadates nendes osalevate investorite jaoks ülisoodsad.

Esiteks võib KJK Fund Sicav-SIF fond osta 2013. aasta kevadel pooleteise miljoni euro eest Baltika aktsiaid hinnatasemel 0,30 eurot. Umbes sarnane soodustus anti ka Baltika juhtivtöötajatele, kes 2015. aasta keskpaigas võivad 0,36 eurosel hinnatasemel soetada 0,85 miljoni euro eest väärtpabereid.

Baltika puhul ei saa üle ega ümber minna suvel loobutud kinnisvaraärist ning Veerenni kinnistu müügist. Lisaks premeeris Baltika ennast aasta lõpus Bastioni kaubamärgi ja poodide ostuga.