"Meil on väga lihtne maksusüsteem: hea ja efektiivne. Kuid me ei tohiks olla kinni dogmades, aga maksupoliitika puhul oleme," kritiseeris Rebane reformierakondlastest rahandusminister Jürgen Ligi ja kultuuriminister Laine Jänese seisukohta, et maksuerisusi ei tehta, kirjutab
.

See oli ka üks põhjus, miks Rebane otsustas astuda Keskerakonda, sest tema väitel lubasid keskpartei juhid talle, et nemad toetavad meelelahutusürituste maksustamist madalama käibemaksumääraga. "Minu soovitus on: ärge poliitikasse astuge, hoidke sellest eemale," ütles Rebane.

Tema sõnul jättis U2 Eestisse tulemata ja valis kontserdipaigaks Soome just meie piletite kõrge käibemaksu tõttu. "Kahjuks võib seda öelda küll," märkis Rebane. "Artistid vaatavad ka Exceli tabelit ning valivad, kus neil on kasulikum esineda. Seetõttu eelistas U2 Eestile Soomet," ütles ta. Rebane lisas, et riigid, kus ei kehti etendusasutuste puhul soodsam käibemaks, on Eesti, Leedu, Sloveenia, Malta ja Küpros.

Vastukaaluks tõi ta näite Eestis eelmisel aastal toimunud Madonna kontserdist, mis tõi Tallinna ligi 30 000 turisti, 83 miljonit krooni lisakäivet erasektorile ja kokku 22 miljonit tulu riigile.