Meeskonnaga on liitumas ka Aare Tammemäe, teatas Redgate Capital.

Redgate Capital ühendab professionaalse meeskonna ja koostööpartnerite nägemuse uuest finantsettevõttest, mis pakub Venemaa, SRÜ ja Balti investeerimisfookusega varahalduse teenuseid Balti riikide, Skandinaavia ja Lääne-Euroopa investoritele ning ettevõtete finantsnõustamise teenuseid peamiselt Balti regiooni ettevõtjatele.

Redgate Capital’i asutajateks on Veikko Maripuu – 16-aastase panganduse, kapitaliturgude ja varahalduse kogemusega, pikaajaline investeerimispanga Suprema, hiljem Evli Securities, partner ja varahalduse juht ning Mart Altvee – 15-aastase juhtimis- ja panganduskogemusega, endine SEB Eesti Ühispanga juht. Ettevõtte asutajatega on liitumas ka Aare Tammemäe – 16-aastase panganduse, kinnisvara ja finantsjuhtimise kogemusega, kes on muuhulgas töötanud Tallinna Sadama finantsdirektori, Nordea panga korporatiivpanganduse juhina ning Arco Vara juhatuse esimehena.

Redgate Capital’i tutvustades kommenteeris Mart Altvee: „Eesti ja Balti riikide majandussurutis süveneb ning maailma finantsturgudelt on kriis liikumas reaalmajandusse. Balti majandusruumis tegutsevate ettevõtete jaoks on järgmised aastad kriitilised, nõudes paindlikke lahendusi ning pakkudes läbimõeldud tegutsemise korral häid võimalusi tuleviku kasvu kindlustamiseks.“

Redgate Capital’i tegevus on suunatud kolme põhilisse valdkonda. Nendeks on varahaldus ja investeerimisfondide valitsemine; alternatiivsed investeeringud ja finantsnõustamine.

Varahaldus ja investeerimisfondide valitsemine: Redgate Varahaldus

Redgate Capital’i tütarettevõte, Eesti Finantsinspektsiooni poolt väljastatud tegevusloa alusel tegutsev Redgate Varahaldus, pakub klassikalist varahalduse ja investeerimisfondide valitsemise teenust. „Koos globaalse finantskaosega on nendes piirkondades, mida oma eelneva pikaajalise tegevuse kaudu hästi tunneme – Venemaal, teistes SRÜ riikides ning Balti riikides – ka tugevate ettevõtete ja kvaliteetsete varade hinnad langenud järsult ja valimatult koos üldise kriisiga. Meie eesmärk on rakendada oma fokusseeritud investeerimisstrateegiat, kogemusi ja sidemeid, et leida parima potentsiaali ja soodsaima hinna kombinatsiooniga ettevõtteid ja väärtpabereid ning investeerida neisse pikaajaliselt, kasutades maksimaalselt ära ka hindade madalseisu perioodi,“ kommenteeris Veikko Maripuu.

Eesti Finantsinspektsioon andis AS-ile Redgate Varahaldus fondivalitseja tegevusloa 12. detsembril. Lisaks Veikko Maripuule ja Mart Altveele kuulub Redgate Varahalduse juhatusse Andrei Zaborski, kes juhtis eelnevalt Suprema, hiljem Evli Securities investeerimisfonde ja varahalduse investeerimismeeskonda. Andrei Zaborski on samuti töötanud SEB Ühispanga Varahalduse fondijuhi ja juhatuse liikmena ning Tallinna Panga varahalduse portfellihaldurina.

Redgate Varahalduse põhiliseks tegevusalaks on fondide ja väärtpaberiportfellide valitsemine. Esimesed investeerimisfondid toob ettevõte koostöös Luksemburgi koostööpartneriga turule 2009. aastal.

Alternatiivsed investeeringud

Teine Redgate Capital’i ärisuund on alternatiivsed investeeringud. 2009. aasta jooksul plaanib ettevõte turule tuua kinnisvara ning riskikapitali fondi. „Fondide turule toomise ajastus on meie jaoks väga oluline. Kinnisvara ja teiste varade hinnad on madalseisus ning langevad veel. Ettevõtetel on ellujäämiseks vaja läbi viia muutusi ja kaasata lisaraha. See pakub järgnevatel aastatel investeerimisvõimalusi nii kinnisvara kui ka riskikapitalitoodetele ,“ sõnas Mart Altvee.

Finantsnõustamine

Kolmandaks Redgate Capital’i tegevussuunaks on finantsnõustamine, mille raames keskendutakse ettevõtete rahandusele (ühinemised, ülevõtmised, liitumised) ning kapitali kaasamisele. „Paljude heade äriideede ja investeeringute takistuseks on finantseerimise puudumine. Tänases kontekstis võib küsimus olla ka ellujäämises. Ettevõtetel kasvab vajadus professionaalsete finantslahenduste ja kapitali hankimise järgi ja pangalaenude vähene kättesaadavus tekitab nõudluse alternatiivsete finantseerimisallikate leidmiseks,“ sõnas finantsnõustamise valdkonna eest vastutav Aare Tammemäe, lisades, et “ettevõtjad on üha enam valmis pakkuma investoritele uusi finantseerimisinstrumente nagu tagatud võlakirjad ja eelisaktsiad. Lähiaastatel on oodata konsolideerumise lainet, kus tugevamad ettevõtted ja konkurendid koonduvad ning väiksemad või kõrge laenukoormusega ettevõtted kas kaovad turult või võetakse tugevamate poolt üle.“

Finantsnõustamise suunaga on liitumas ka mitmeid oma ala professionaale. Aare Tammemäe sõnul on ettevõttel head eeldused kaasata pikaajalise kogemusega spetsialiste Redgate Capital’i ridadesse arvestades keerulist olukorda finantssektori tööjõuturul.

Redgate Capital’i peakontor asub Tallinnas. Ettevõttel on sõlmimisel strateegilised koostöölepingud partneritega Luksemburgis, Skandinaavias, Poolas ja Leedus. 2008. aasta lõpuks töötab Redgate Capital’i meeskonnas 14 finantsala professionaali.