Trigon Securities'i maakleri Kaur Elviste sõnul oli vaikne päev.

Üks märkimisväärne plokktehing tehti maakleri sõnul ligi 300.000 Hansapanga aktsiaga. Tema sõnul oli suurtehingu taga välisinvestor. Hansapanga aktsiate kogukäibeks andis see 45 miljonit krooni.

Panga aktsia hind tõusis päeva kokkuvõttes 0,37 protsenti 135 kroonile.

"Aktsia hind on suhteliselt paigal, lihtsalt plokid käivad läbi," rääkis Elviste. "Mingil määral on müüjaid turul, muidu selliseid tükke kätte ei saaks."

Elviste tõdes, et turu võti on jätkuvalt välisinvestorite käes. "Hetke hinntase tundub neile olevat sobiv," sõnas maakler.

Väikseinvestorite aktiivsus on maakler sõnul minimaalne.

Telekomi aktsiate käive jäi kaheksa tehingu käigus alla 0,2 miljoni krooni. Aktsia odavnes 0,34 protsenti 145,50 kroonini.

Erinevalt liideraktsiatest on Ühispanga ja Norma aktsia hinnad viimasel ajal pärsi palju kohalike investorite müügi läbi kukkunud, märkis Elviste. Ta tõdes, et peale mõningast langust on huvi taastumas, kuid kauplemisaktivsus jätkuvalt väike.

Ühispanga aktsia hind püsis reedel 0,8 miljoni kroonise käibe juures 33,80 krooni tasemel. Norma aktsia hind tõusis 0,91 protsenti 44,40 kroonile. Aktsiate käive oli 2,4 miljonit krooni.

Ühispanga ja Norma aktsiad võiksid Elviste hinnangul järgmisel nädala kosuda kui liideraktsiate hinnad ei kuku.

"Mida kauem suudame sellel tasemel püsida ja mida rohkem halbu uudiseid välja kannatame, seda tugevamaks turg muutub," rääkis Elviste.

"Ostma hakatakse jälle aprilli lõpus, kui oodatakse Hansa Grupi esimese kvartali majandustulemusi," prognoosis ta.

Börsisüsteemi kogukäive oli reedel 51,2 miljonit krooni, sellest siis 45 miljonit langes Hansapanga aktsiate arvele