Eesti Pank laseb 10. jaanuaril 2020 ringlusse riigivanema ja pikaajalise Eesti Panga presidendi Jüri Jaaksoni 150. sünniaastapäevale pühendatud hõbedast meenemündi. 3000-se tiraažiga mündi nimiväärtuseks on 15 eurot ja müügihinnaks 40 eurot.

Jüri Jaakson oli üks olulisemaid riigimehi, kes Eesti ajalugu on kujundanud. 1926. aastal Eesti Panga presidendiks valitud Jaakson ehitas sellest üles kaasaegse ning usaldusväärse institutsiooni, mis etendas Eesti majanduselus tähtsat rolli. Eesti Panga presidendina oli ta võtmeisik rahvusvahelistele nõuetele vastava keskpanga ja rahasüsteemi rajamisel ning juhtimisel. Jaaksoni ajal toimus raha- ja pangareform, mille tulemusel muutus Eesti Pank tõeliseks keskpangaks ning sai ainuõiguse raha välja anda. Emiteeriti Eesti kroon ja Eesti Pangast sai Rahvusvaheliste Arvelduste Panga üks asutajaliikmeid, mis oli meie riigile suur tunnustus. Jaakson pidas iseseisvas Eestis ka mitut teist kaalukat ametikohta ning oli riigi majandusnõukogu, hiljem riiginõukogu liige.

Jaaksoni 150. sünniaastapäevale pühendatud hõbedast meenemündi autoriteks on kunstnikud Anna Roomet, Risto Tali ja Rait Siska.

Et mündi väljalase on väike ja enamus müüakse Omniva kaudu, siis võib Eesti Panga muuseumipoes tekida mündipuudus.

Eesti Pangast kinnitati, et mündile ei kehtestata koguselist müügipiirangut.

Sama väike meenemündi viimane väljalase oli kuldmünt, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Sellest väiksem oli 2017. aastal Tallinna kuldmünt, mida löödi 2000 tükki. Sama tiraažiga oli Pyeongchangi taliolümpiamängudele pühendatud hõbemünt. Kõik antud mündid on läbi müüdud.