"Mul on heameel selle üle, et saavutasime eesmärgi - esitatud uute ettepanekute kohaselt sissetoodava Vene gaasi osakaal väheneb meie soojatootmises ning kodumaiste kütteallikate osakaal suureneb," sõnas Astok Reformierakonnast.

"Lisaks saavutasime olukorra, kus ettevõtjad saavad investeerimiskindluse - üksmeelselt jäi selleks 12 aastane periood, mida hakatakse lugema kodumaise toormega, sh jäätmetest, turbast või põlevkivitöötlemise uttegaasist energia tootmise alustamises. Lisaks sai konkurentsiamet volitusi juurde, et teha järelvalvet soojuse hinna, konkurentsi üle ning tootmisviiside kooskõlastamise osas."

"IRL on rahul, et monopolde ohjeldamise seadus säilitab oma senise näo ja kohtleb kõiki kodumaiseid energiaallikaid võrdselt. Eelistades kodumaiseid allikaid, sealhulgas nii taastuvaid energiaallikaid kui näiteks ka jäätmepõletust Vene gaasile võimaldab see alandada sooja hinda tarbijatele. Uued investeeringud odavama kodumaise toormega soojuse tootmiseks on jätkuvalt võimalikud ja tugevamalt soodustatud, " sõnas Ken-Marti Vaher IRList.

"Meie jaoks on oluline, et see seadus võetakse kiiresti vastu ja kehtestab tarbijate kaitseks oluliselt rangema riikliku järelevalve kommunaalmonopolide üle.“

Homme koguneb Astoki sõnul riigikogu majanduskomisjon hindama töörühma ettepanekuid ning nende heakskiidul on võimalik need ettepanekud ning seadus saada ka Riigikogus II lugemise lõpetamisele ja III lugemisel vastuvõtmiseks.