Isamaa püüdis apteegireformi tühistada juba mullu detsembris, kuid koalitsiooni õnnetuseks oli Keskerakonnas Marika Tuus-Laul, kes aitas opositsioonil reformi tühistamise maha hääletada. 50-46 jäi jõudude vahekord toona opositsiooni kasuks.

Täna hääletati esimesel lugemisel maha 16 EKRE saadiku ja Jaanus Karilaiu esitatud eelnõu, mis omandireformi nõude kaotamisega reformi tühistaks. EKRE-ga polnud algusest peale Peeter Ernits, kes detsembrikuisel hääletusel puudus ning nüüd kohale ei ilmunud.

Detsembris Tuus-Lauluga opositsiooni ja apteegireformi poolt hääletanud keskerakondlastest langes tänaseks ära Andrei Korobeinik, Erki Savisaar ja Kalev Kallo, kellest viimased kaks ei ilmunud kohale, Korobeinik aga jättis hääletamata.

Lisaks jätsid hääletamata neli reformierakondlast - Hele Everaus, Heiki Kranich, Jürgen Ligi ja Hanno Pevkur. Seega detsembriga võrreldes kadus opositsioonil 7 häält, jättes alles 43 häält, millest ei oleks tühistamise eelnõu mahavõtmiseks piisanud, kui koalitsiooni detsembrikuised hääled oleks pidanud.