Reformierakonna 2013. aasta tegevusaruandest selgub, et suurimateks kordaminekuteks peab Reformierakond mullust korras riigirahandust, tööpuuduse vähenemist ning pensionitõusu.

"2013. aastal jätkus Eestis korras rahanduspoliitika, mida hindasid kõrgelt nii OECD, Euroopa Komisjon kui ka suuremad reitinguagentuurid. OECD liikmesriikide struktuurireformide ülevaateraportis "Going for Growth 2013" on Eesti tänu edukatele reformidele majanduslanguse järel taas vähendamas vahet kõige jõukamate riikidega," seisab oravapartei aruandes.

"Aruandeperioodil vähenes Eestis tööpuudus peaaegu kriisieelsele tasemele, töötuse määr langes 2013. aastal 8%-ni ning oluliselt vähenes pikaajaliste töötute arv," kirjutatakse aruandes.

"Reformierakonna prioriteet on olnud eakate elujärje parandamine ning 2013. aastal tõsteti pensione keskmiselt umbes 200 eurot iga pensionäri kohta. Oodatust kiirem palgatõus ja tööpuuduse vähenemine võimaldab 2014. aastal tõsta pensione keskmiselt 5,8%," kiideldakse edasi.

"Ühtlasi viidi aruandeperioodil läbi vajaduspõhise lastetoetuse reformi käivitamine, kiirabireform, mille tulemusel paraneb erakorralise arstiabi kättesaadavus ja kvaliteet ning alustati Eesti Rahva Muuseumi ehitusega, mis valmib 2015. aastal," seisab tegevusaruandes.

"Ettevõtjaid ja ettevõtlust peab Reformierakond jätkuvalt riigi selgroo üheks olulisimaks osaks ning konkurentsivõimelise ettevõtluskeskkonna eest seismine on ka järgnevatel aastatel üheks suurematest prioriteetidest," tehakse lõpuks kummardus ka oma kunagistele peamistele valijatele.

2013. aasta aruandest selgub, et erakonnal oli mullu kokku 33 töötajat. Reformierakond lõpetas aasta küll kohalikel valimistel kulutatud suure summa tõttu negatiivse netovaraga - miinus 205 000 eurot -, aga aruande esitamise ajaks oli miinusest saanud taas pluss.

Muide, kui 2012. aastal korjas Reformierakond 10eurost liikmemaksu kokku kõigest 11 965 euro jagu, siis mullu saadi kokku tervenisti 22 570 eurot. Seda on siiski oluliselt vähem kui Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kes suutis mullu koguda liikmemaksu üle 30 000 euro, kuigi parteis on kõigest 6200 liiget.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk märgib, et liikmemaksude suurem laekumine võrreldes varasemaga on tingitud sellest, et on rohkem tööd tehtud nende kogumisel. "Kindlasti võiks olla see veelgi parem ning pingutame, et liikmemaksude osakaal erakonna eelarves oleks suurem. Praktikas on liikmemaksust vabastatud näiteks eakaid ja naisteühenduse liikmeid," selgitas Kukk.

Ta selgitab täpsemalt ka seda, miks partei netovara ajutiselt miinusesse langes. "Bilansipäeval oli netovara negatiivne, sest siis äsja oli lõppenud kohalike omavalitsuste valimiskampaania. Praeguse seisuga on kohalike omavalitsuste valimistega seotud kulud Reformierakonnal tasutud," lisas Kukk.