Reformierakonna avalike suhete juht Silver Pukk rääkis Eesti Päevaleht Online’ile, et erakonna tegevuskava „7 sammu uue majanduskasvuni“ sai alguse eelmisel laupäeval toimunud majanduskonverentsist. Tema sõnul oli toimunud n-ö ideede konverentsi taga samuti suurel määral reformierakond.

Koalitsiooni partnereid kavast tema sõnul otseselt ei teavitatud, kuna tegu ei ole valitsuse, vaid erakonna paberiga. Samas rõhutas Pukk, et partneritele ei tohiks kavas midagi üllatavat olla, kuna suur osa ideid on ka varem läbi käinud. Nüüd koostati ideedest tema sõnul konkreetne tegevuskava, millega pandi paika, mida ja mis aja jooksul tuleb teha, et tuua Eestisse uus majandustõus.

Ideid korjati majanduskonverentsilt Restart

Majanduskonkonverentsil Restart esinesid teiste seas Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas, justiitsminister Rein Lang ja ettevõtja Viljar Arakas. Konverentsi diskussioonipaneelides arutlesid majanduse tuleviku üle Gild Bankers juhtivpartner Rain Tamm, Eesti Panga asepresident Andres Sutt ja Skype Eesti tegevjuht Sten Tamkivi. Päeva võttis kokku Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip.

Suur osa tegevuskavva läinud ideedest koguti konverentsilt, mis korraldati Liberalismi Akadeemia ja Euroopa Liberaalse Foorumi abiga Friedrich Neumanni Fondi ja Euroopa Parlamendi toetusel.