„Võib-olla mõne aja pärast seda tehes on võimalus lisaraha saada suurem, sest [Eesti Energia] hind on kallim ja siis peaksime börsile sellest ettevõttes vähem panema,” sõnas fraktsiooni liider Eesti Päevalehele.

Nii polnud fraktsiooni esimehe sõnul selle liikmed rahul selgusetusega, mis varjutab Eesti Energia poolt ehitatava kahe uue põlevkivikatla plaane: „On ju öeldud, et raha on vaja kahe katla ehitamiseks, kuid alles 2012 otsustatakse, kas teist katelt on vaja või mitte.” Lisaks sellele pole Aru sõnul vastust küsimusele, kas Euroopa Komisjon üldse lubab Eesti Energiale uute põlevkiviplokkide käitamiseks riigikogus määratud riigiabi anda või mitte.

Kuigi Aru rõhutas, et otsuse langetamise koht on ikkagi valitsuses ja seal kindlasti jõutaksegi kokkuleppele, on tema sõnad selge märk, et Reformierakond tõmbab Eesti Energia börsiplaanile vähemalt praegusel kujul pidurit. Kui juba erakonna riigikogu liikmed küsivad küsimusi, millele nad rahuldavaid vastuseid ei saa, siis on väga vähe tõenäoline, et sama partei ministrid  börsiplaani toetavad.

Kuigi keegi eile seda veel otsesõnu välja öelda ei tahtnud, hakkab Reformierakonnas kristalliseeruma otsus, et riikliku energiahiiu börsileminek võiks kõne alla tulla pigem paari-kolme aasta pärast.