Rehviliidu tegevjuhi Kaur Kuurme sõnul võis selle aasta I kvartali kogumistulemuste põhjal öelda, et liidu kogumispunktidesse on toodud vaid 25 protsenti Eestis vanaks jäävatest rehvidest.

Teise kvartali kogumistulemused näitasid, et tagastatud vanade rehvide kogus suurenes.

Kuurme selgitust mööda olid selle põhjuseks kohalike omavalitsuste korraldatud heakorrakampaaniad. Paraku keeldus Kuurme ütlemast, kui palju toodi II kvartalis vanu rehve tagasi, see arv peaks selguma 2007. aasta algul. Samas on Kuurme nõus, et Eestis tekib aastas umbes 9000 tonni vanu rehve, aga tegelikult jõuab neid jäätmekogujate kätte alla 2000.

Vastavalt tootjavastutuse süsteemile peab MTÜ Eesti Rehviliit 1. jaanuarist 2006 koguma ümbertöötamiseks vanu rehve, selline süsteem läheb tootjale või sissevedajale maksma ligikaudu 10 krooni tükk ehk 1400 krooni tonn. Rehvide taaskasutustasu on 800 krooni tonni kohta. Rehvide tootja või sissevedaja lisab uue rehvi hinnale taaskasutustasu, kogutud raha makstakse edasi tootjavastutusorganisatsioonile ning tootjavastutusorganisatsioon korraldab rehvide kogumise ja taaskasutamise.