?Erinevatel hinnangutel tuuakse Eestisse aastas kokku kusagil 9000 tonni uusi rehve ning sama suur kogus tekib aastas ka kasutatud rehve,? ütles MTÜ Eesti Rehviliit tegevjuht Kaur Kuurme. ?Praktika näitab, et hetkel jõuab kasutatud vanarehvidest jäätmekäitlejateni ligi 25%. Loodame, et soetatud rehvipurusti ning MTÜ Eesti Rehviliidu ja meie koostööpartnerite poolt loodud üleeestiline rehvide kogumissüsteem suurendavad vanade rehvide taaskasutamist lähitulevikus oluliselt.?

MTÜ Eesti Rehviliit soetas Saksa päritolu rehvipurusti OÜ-lt WEIMA Baltic.

?Uue rehvipurusti suur pluss see, et seda on võimalik hakata tulevikus Eestimaa erinevatesse kogumispunktidesse transportima ja rehve ka kohapeal purustama,? lisas Kaur Kuurme. ?Hetkel suuname me purustatud rehvidest saadud materjali valdavalt prügilatesse kattematerjaliks ja osa kasutatakse ära teetöödel. Täiendavalt uurime võimalusi, kuidas saaks hakata rehvitükke kasutama energiatoormena.?

MTÜ Eesti Rehviliit on Eesti vanim tootjavastutusorganisatsioon, mis tegeleb vanarehvide kogumise ja taaskasutamise korraldamisega. Eesti Rehviliidu liikmeteks on Eesti suurimad rehvide tootjad ja maaletoojad.