Kahe ehitusfirma juhid, kes loodavad Kilgilt kätte saada ehituse eest võlgu jäädud raha, leiavad, et Kilk astus selle sammu võlgadest pääsemiseks ja L.Rei pankroti ettevalmistuseks, kirjutab Äripäev.

Zelluloosi vabaajakeskuse ehitanud AS L.Rei on Eesti Ehituse tütarfirmale Mapri Projekt koos viivistega võlgu 2,6 miljonit krooni ja Tartu ehitusfirmale KVL Ehitus 400 000 krooni.

Rein Kilk põhjendab Zelluloosi keskust haldava L.Rei võlgu kunagiste juhatuse liikmete Tarmo Teevälja ja Erliko Parisalu tegevusega ja koostööga nn Linnuvabriku grupeeringuga, millega läksid kaasa ka ehitusfirmad. Kilgi kinnitusel kuulus L.Reile 2000. aastate algul 14 ha kinnistuid Tallinna kesklinnas, suure osa sellest müüsid endised juhatuse liikmed võileivahinnaga maha.

"Firmat on tugevalt räsinud eelmise juhtkonna kuritarvitused, kahe viimase aasta kahjum kokku oli 10 miljonit krooni," ütles Kilk e-postiga saadetud vastuses. Küsimusele, miks viidi firma Nõva valda, vastas Kilk, et see on ilusa maastikuga mereäärne ala, mis pakub hulga võimalusi kinnisvaraarenduseks.