Rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal tegutseb kümnes riigis ning teostab ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas, teatas Nortal.

Nortali asutaja ja tegevjuht Priit Alamäe sõnul on Nortal viimase 15 aastaga ehitanud üles kolmandiku Eesti e-riigist ning läbi selle omandanud olulise kogemuste pagasi, mida ettevõte ekspordib edukalt Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas.

„E-riigi teenuste arendamine ja rakendamine ei tähenda pelgalt tarkvaraarendust, sama jalga peab käima ka seadusandlus ja poliitika, muudatused teistes valdkondades, mis toetavad e-riigi arengut. Eksportides e-riigi lahendusi välisriikidesse, peab ettevõte seda tervikut hoomama ning meil on majas vajalik know-how olemas. Rein Lang on oma ühiskondliku tunnetuse, pikaajalise ja põhjaliku kogemusega nii ettevõtja kui ka poliitikuna suurepärane ekspert, kes asub seda suunda Nortalis arendama,“ lisas Alamäe.

„Koostöö Nortaliga täidab loodetavasti minu pikaajalise unistuse rakendada Eestis väljatöötatud e-riigi lahendusi ka teistes ühiskondades. Eesti riik koos eesti ettevõtjate ja mõtlejatega on loonud täiesti unikaalse kaasaegse äri- ja elukeskkonna, mille väärtust me sageli ise ei hooma. Kui minu kogemus selles vallas tuleb Eesti ettevõtlusele kasuks ja suurendab seekaudu meie SKP-d, olen õnnelik. Veelgi õnnelikum olen siis, kui meie omaaegsed pingutused aitavad meil tänases maailmas leida sõpru ja liitlasi,“ sõnas Rein Lang, seadusandlike ja poliitikat kujundavate küsimustega tegeleva nõustamisüksuse juht Nortalis.

Lang valiti esmakordselt Riigikokku 2003.a. Valitsuse töös osales Lang kultuuriministrina aastatel 2011 – 2013, justiitsministrina 2005 – 2011 ning enne seda täitis 2005. aastal lühikest aega välisministri ülesandeid. Aastatel 2003–2005 oli Rein Lang Riigikogu aseesimees. Enne Riigikokku valimist oli Lang 2001–2003 Tallinna abilinnapea tegeledes linna kultuuri- ja haridusvaldkonna juhtimisega. 1992. aastal asutas Lang meediaettevõtte Trio LSL ning oli perioodil 1991 – 1997 tegev meedia- ja kultuurivaldkonnas. Rein Lang lõpetas 1980. aastal Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna cum laude ning on töötanud 6 aastat advokaadina ja 15 aastat firmajuhina.

Nortal on rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte, mis keskendub järgnevatele ärivaldkodadele: e-valitsemine, tervishoid, telekommunikatsioon, tootmine ja logistika. Nortal annab tööd 550 spetsialistile, kes teostavad ärikriitilisi ning suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas. Ettevõtte prognoositav käive 2015. aastal on 45 miljoni eurot.