Juhul kui kavandatavale vanglale teist asukohta ei leita, lubab Eesti suurima naftaterminali Vopak E.O.S-i Hollandi omanik Royal Vopak siia tehtud investeeringud üle vaadata ehk teisisõnu: siinne äritegevus lõpetatakse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Transiidiettevõte juhib tähelepanu tõigale, et plaanitav vangla asuks ohtlikke kaupu käitlevate rajatiste suhtes „väga suure riskiga" tsoonis. ning riik paistab olevat võtnud pähe asetada tulevase vangla asunikud ja personali lubamatult suurde ohtu.

Broedersi kirjas heidetakse valitsusele ette, et ei taheta kuidagi saada aru, kui ohtlikule alale on uus Tallinna vangla planeeritud. Ettevõte on selleks spetsiaalselt tellinud Briti uuringufirma R. P. I. riskianalüüsi, mis nende hinnangul näitab, et vangla rajamine kavandatud kohta on mõeldamatu.

Justiitsministeeriumi kantsler Margus Sarapuu ütles, et Vopak E.O.S. on ärganud liiga hilja: „Maardu linn on kinnitanud detailplaneeringu, mis näeb ette vangla paiknemise neil kruntidel. Selle detailplaneeringuga oli Vopak nõus juba aastal 2007 ja täna seda enam vaidlustada pole võimalik."

Sarapuu sõnul on tegemist tavalise ärihuvist kantud vaidlusega: „Nagu on näha samas piirkonnas Vopaki algatatud planeeringust, soovib firma laiendada oma tegevust osalt ka neile kruntidele, kuhu vangla ehitatakse."