„Keskne küsimus Eesti inimeste jaoks on sissetulekute kasv. IRL käis augustis välja madalapalgaliste maksuvabastuse reformikava, et inimesed saaksid rohkem palgaraha kätte. Ka töötavad pensionärid ei tohi sellest kõrvale jääda: tulumaksuvabastus peaks ka neile laienema,“ rääkis Reinsalu.

Tema sõnul on Eestis 70 000 töötavat pensionäri, kellele töö väärtustamiseks peab neile andma võimaluse valida, kas nad saavad tulevikus maksuvabastust pensioni või palga pealt. Täna kehtib pensionäridele tulumaksuvabastus keskmise pensioni ehk 354 euro ulatuses.

Reinsalu kutsus eakaid osalema IRL üleriigilises küsitluses, mille käigus küsitakse inimeste arvamust maksureformi kohta.

„Küsitlusega soovime teada, mis on inimeste arvamus madalapalgaliste maksuvabastusest ning kuidas oleks seda kõige mõistlikum rakendada. Samuti küsime, mis on kõige olulisem teema või probleem Eestis ning mida tuleks teha, et elu läheks paremaks,“ rääkis Reinsalu.

IRL käis augusti lõpus välja madalapalgaliste maksuvabastuse reformikava, mille tulemusena saab alla 500 euro teeniv inimene kuus kuni 69 eurot rohkem raha kätte ja enam tulumaksu ei maksa. Sealt edasi kuni 846 euroni sõltuks tulumaksuvabastuse suurus inimese palgast: mida väiksem on sissetulek, seda suurem on maksuvabastus.

Teised erakonnad ja mitmed eksperdid on IRLi plaani kritiseerinud ja nimetanud seda populismiks. Samas on juhitud tähelepanu ka sellele, et puuduvad katteallikad. IRL selle väitega nõustunud ei ole.