“Tähelepanu kõik, kes 11. oktoobril kell 8.40 Kuressaarest Tallinna pidid lendama! Koondame kahjunõuded Estonian Airi vastu! Jurist valmistab juba kohtuhagi ette. Võtke ühendust ka kõik teised, kes on sel sügisel Kuressaare-liini ärajäänud või üle kahe tunni hilinenud lennu tõttu rahalist kahju kandnud! (Jätkulennust, laevast, bussist või rongist mahajäämine, taksoarve, kulutused söögile-joogile jne.),” seisab pöördumises. Toimetuse palvel saatis kuulutaja Saarte Häälele täpsema kirjelduse eilse lennureisi kohta.

“Olin ka ise hommikusel lennul, mis jõudis Vilniusest läbi Tallinna tulnud asenduslennukiga Kuressaarest Tallinna kell 12.05 ehk 2 t 45 min plaanijärgsest hiljem. Olen varem korduvalt sel liinil lennanud, õnneks tuli endal hilinemine ette esimest korda. Ise ei jõudnud esimesse loengusse, aga see polegi nii tähtis — üks mees pidi jõudma Helsingi laevale, millest ta muidugi maha jäi.

Samuti arvestasid ilmselt paljud (kokku oli 15 reisijat), et jõuavad kella kümneks Tallinna tööle-kooli. Teatavasti pole ju tegu üksikjuhtumiga, vaid pea iga nädal jääb mõni reis ära või hilineb oluliselt. Oleks siis tegu firma eraasjaga, aga riik maksab ju igale 15–20-eurosele piletile olenevalt reisijate arvust 50–100 eurot peale. Infot jagati suhteliselt normaalselt, kõik said ka lennufirma kulul kerge hommikusöögi,” teavitas reisija Kaarel.