Soome ametkond teatas täna hommikul, et alates laupäevast, 11. aprillist ei võimalda Soome laevaga saabunud reisijate pääsemist riiki koroonaviiruse leviku tõkestamise meetmena. Esialgu kehtib piirang 13. maini.

Küll aga jätkub kaubavedu ja kaubavedajate transport riikide vahel mõlemas suunas. Piirang ei puuduta kaubavedajaid, laevade meeskonnaliikmeid, vahetusmeeskonnaliikmeid, laevade tehnilisi hooldusmeeskondi, laevatehaste töötajaid.

Reisijaid võetakse peale ainult Eesti ja Rootsi suunal

Alates sellest laupäevast, 11. aprillist ei võta Grupi laevad Megastar, Baltic Princess ja Galaxy jalgsi või autoga reisijaid peale Eestist ega Rootsist Soome suunal. Reisijaid ja sõidukiga reisijaid võetakse endiselt peale Soomest Eesti ja Rootsi suunal.

„Soome riigi otsused tekitavad nõutust. Ühelt poolt eelistatakse reisijate vedamiseks väikseid lennukeid, kus reisijatel pole võimalik nõuetekohaselt sotsiaalselt distantseeruda ning teisalt pole meil lubatud enam pardale võtta SynLabi sõiduautot, mis transpordib kahe riigi vahel koroonatestide proove,“ kommenteeris olukorda Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Megastar võtab Soome suunal reisijaid peale sel teisipäeval (7. aprillil), kolmapäeval (8. aprillil), neljapäeval (9. aprillil) ja reedel (10.aprillil) kõikidel väljumistel. Alates laupäevast, 11. aprillist võtab Megastar reisijaid peale vaid Helsingist Tallinna suunal. Mõlemal suunal jätkub kaubavedu tavapärase graafiku alusel.

Galaxy võtab reisijaid peale Soome suunal veel teisipäeval (7. aprillil), kolmapäeval (8. aprillil) ja neljapäeval (9.aprillil), kuid ei võta enam reisijaid peale Soome suunal sellest reedest, 10. aprillist. Reisijad saavad jätkuvalt reisida Soomest välja Rootsi suunal ka pärast 11. aprilli. Samuti jätkub kaubavedu laeval ja mõlemal suunal tavapärase graafiku alusel.

Esialgu kehtib piirang mai keskpaigani

Baltic Princess võtab reisijaid peale Soome suunal veel teisipäeval (7. aprillil), kolmapäeval (8. aprillil), neljapäeval (9.aprillil) ja reedel (10. aprillil), kuid alates laupäevast, 11. aprillist Soome suunal enam reisijaid peale ei võeta. Reisijad saavad alates 11. aprillist jätkuvalt reisida Soomest välja Rootsi suunal. Samuti jätkub laeval kaubavedu mõlemal suunal tavapärase graafiku alusel.

Piirang Soome suunal reisijate veoks kehtestati kõigile laevafirmadele, mis opereerivad laevu Soome ja lähiriikide vahel. Piirang kehtib praeguse info kohaselt alates sellest laupäevast, 11. aprillist 13. maini. Piirang ei kehti Ahvenamaa elanikele, kes saavad ka pärast uue piirangu kehtestamist Soome suunal reisida.