“Oleme end täiesti ületanud, kuna normaalolekus nõuab uute sihtkohtade väljatöötamine aastat,” ütles Eesti Päevalehele Wris Toursi turundusjuht Argo Kasela. Wris Tours, kes Dubai ja Egiptuse reiside katkemise tõttu kannatas Eestis kõige rohkem, lubab Kasela sõnul enneolematuid sihtkohti juba lähiaegadel.

Kasela ei soostunud tekkinud kahju suurust ütlema, kuid kinnitas, et firma käive on kahanenud. Wris Tours kavandab kolme-nelja uut sihtkohta, Kasela andis mõista, et üks neist luuakse kindlasti Kagu-Aasias. Hindasid lubab Kasela loteriimajutuse puhul alates 6000 kroonist.

Samuti andis Kasela mõista, et sõltuvalt poliitilisest olukorrast võivad tulevikus araabia sihtkohad jäädavalt reisikorraldajate pakkumiste hulgast välja jääda. See tõstab individuaalreiside kaalukust, mis on juba praegu väga populaarsed.

Cassandra arendusjuht Andrus Rõigas kinnitas, et asendusvariantide leidmisega on raskusi. “Tekib just hinnaprobleem,” kinnitas. Puhkusereisid kallinevad tema sõnul niigi, kuna terroriohus hüppasid üles ka lennupiletite hinnad.

Reisikorraldaja Eurotour juhataja Eha Õis sõnas, et tunneb Wris Toursile kaasa, kuna enamus viimase klientidest olid varem Araabia Ühendemiraatidesse sõitjad. “Meie ei kipu eriti Araabiamaadesse reise korraldama,” lisas ta.