„Eesti riigi tugev rahandus on meie tugevus, mitte nõrkus. Jätkame vastutustundliku rahanduspoliitikaga, mis toetab majanduskasvu," lubas rahandusminister Sven Sester.

Agentuur toob välja, et Eesti valitsussektori eelarve ülejääk oli möödunud aastal 0,4 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP) ja maksutulusid parandasid ettevõtete tulumaksu laekumine ja kaudsete maksude kogumise parandamine.

Eesti valitsussektori võlakoormus langes mullu alla 10 protsendi SKP-st. Fitchi hinnangul jääb see järgmisel kahel aastal samasse suurusjärku.

Sel aastal ootab Fitch Eesti majanduskasvuks 1,8 protsenti ja 2017. aastal kasvu kiirenemist 2,7 protsendile. Majanduskasvu kiirenemine tugineb ühelt poolt investeeringuid toetavale Euroopa Liidu uue perioodi toetuste kasutuselevõtule ja teisalt Eesti peamiste kaubanduspartnerite vähehaaval paranevatele majanduslikele väljavaadetele.

Eesti struktuurse nõrkusena püsivad Fitchi hinnangul demograafilised trendid, mis võivad Eesti majanduse kasvupotentsiaali pärssida, kui tootlikkus ei kasva. Agentuur märgib riskina ka seda, et tõusvad tööjõukulud kahandavad Eesti ettevõtete konkurentsivõimet.

Fitch eeldab, et Eesti makromajanduspoliitika raamistik jääb püsima ja Eesti riigi rahandus püsib tugev keskpikas ja pikemas perspektiivis.