Demjanovi sõnul on tema ostusoov igati loomulik ja ei peaks mingit vastuseisu tekitama, kirjutab Postimees.

“Olen ajavahemikus 1995-2006 siia investeerinud 12 miljonit krooni. Gloria kuulub maailma saja parima restorani hulka, see on Eesti köögi häll,” ütles Demjanov.

“Sellise Fine Dining restorani majandamine on ressurssi ja aega nõudev pidev protsess, mistõttu tahaksin teada, mis Gloriat lähitulevikus ees ootab ja kas on mõtet säilitada restorani praegusel kujul,” põhjendas restoraniomanik Demjanov.

Enda sõnul alustas Demjanov erastamisläbirääkimisi linnaga juba 1996. aastal, mil tollane linnavalitsus ostusoovi ka heaks kiitis.

“Kõik edasised linnavalitsused on [müügiga] nõus olnud, loodan, et on ka praegune linnavalitsus,” märkis ta.

Praegune linnavõim aga Demjanovi taotlusele vastu tulema ei kiirusta.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei ole Gloria ruumide müük tõenäoliselt mõeldav.

“Tegemist on väga väärtusliku objektiga, mis asub linnamüüri sees,” märkis abilinnapea. “Linnamüür aga põhimõtteliselt erastamisele ei kuulu. Hindan võimalust, et linn hakkaks seda objekti otsustuskorras erastama, äärmiselt väikeseks.”

Gloria ruumide hinnaks pakkus kinnisvarafirma Arco Vara oma 2005. aastal tehtud hindamisaktis 10 miljonit krooni.

Kuigi linn restoran Gloria müügis sügavalt kahtleb, on aegade jooksul siiski erakätesse antud nii eluruume kui mitteeluruume, mis külgnevad linnamüüriga või asuvad isegi selle tornides — näiteks büroohoone aadressil Pikk 68 või Restori ridamajaboksid linnamüüri küljes.