Reval Credit tegutses laenukontorina juba alates 2000. aastast ning oli algselt tuntud kui Reval Liising. Pakuti hüpoteek- ja tarbimislaene klientidele, kes, nagu ettevõtte oma aruannetes on tunnistanud, jäävad suurpankade huviorbiidist välja.

Kuni 2007. aastani laabus kõik kenasti, kasum jooksis ja ettevõtte varade maht kerkis juba üle 100 miljoni krooni. 2007. aastal emiteeriti lisaks 20 miljoni krooni eest võlakirju, mida aga ei suudetud lubatud ajal välja lunastada.

Majandusraskuste saabudes halvenes laenuvõtjate maksedistsipliin ning 2008. aastal lõpetati tagatiseta laenude väljaandmine. Samal aastal kadus Reval Crediti looja ning suuromanik Martin Kruusvall omanikeringist. 2009. aastal, kui laenukontori tegevusse sekkus juba Swedbank, pidi Kruusvall ka juhatusest lahkuma.

Swedbank võttis enamusosaluse oma hoole alla ja pani selle enampakkumisele. Nii sai 2009. aasta oktoobris Reval Crediti omanikuks osaühing Kvaliteetne Investeerimiskeskus, mille eesotsas on Marko Kalev. See oli aga ilmselt pigem pankurite ja juristide ühistöö tulemusena tehtud trikk. Sest võlakirjad jäid endiselt lunastamata, ehkki kohtutesse hakati esitama hagiavaldusi väljastatud laenude tagasinõudmiseks.

Tänavu märtsis pani Swedbank lunastamata võlakirjade tagatisena panditud nõudeõigused enampakkumisele. Üle 65 miljoni krooni ulatunud nõudeõiguste alghinnaks määras pank 5 miljonit krooni.

Marko Kalevi viimaseks saavutuseks jäi nädalatagune otsus nimetada Reval Credit ümber aktsiaseltsiks Q Ratsanikud PP. Uue nime saanud ettevõttel on üle 1,25 miljoni krooni maksuvõlga. Olgu öeldud, et Reval Crediti koduleht on jätkuvalt avatud ning firma tutvustab seal end kui „sõpra laenuasjus“.