Lingvist, varasema nimega Language Accelerator, on keeleõppetarkvara, mis kiirendab keeleõppeprotsessi ja vähendab kordades keeleõppele kuluvat aega. Keeleõppe kiirendamine saab võimalikuks tänu keele statistilisele analüüsile ning protsessi matemaatilisele optimeerimisele. Programm kaardistab õpilase teadmisi ning oskab õppeprotsessi suunata vastavalt kasutaja arengule.

"Ma olin alati tahtnud uusi keeli õppida, aga mul ei olnud kunagi selle jaoks aega" sõnas ettevõtte kaasasutaja, varem CERNis tuumafüüsikuna töötanud Mait Müntel. "Ma ei leidnud ühtegi enda jaoks sobivat õppevahendit ja otsustasin lõpuks ise keeleõppeprogrammi ehitada. Prototüübiga õnnestus mul 200 tunniga selgeks saada prantsuse keel ning see innustas mind programmi edasi arendama." "Meie programm muudab viisi, kuidas maailmas keeli õpitakse. Me oleme inimeste ühendamise äris - connecting people," lisas Lingvisti kaasasutaja Ott Jalakas.

"Mul on hea meel näha Eestist sirgumas järjekordset innovaatilist tehnoloogia startupi. Nende areng nii tootearenduses kui investeeringute kaasamises on mulle tõeliselt muljet avaldanud," ütles SmartCapi investeeringute juht Andrus Oks.

Kuni jaanipäevani osaleb Lingvist Londonis ühes maailma parimaks peetavas kiirendiprogrammis TechStars, kuhu nad valiti enam kui 1500 kandidaadi seast.

Esmaspäeval lansseerib Lingvist programmi beetaversiooni, kus on nii eesti kui ka inglise keele baasil võimalik prantsuse keelt õppida. Huvilistel on võimalik programmi katsetamise huvist teada anda Lingvisti kodulehel.

Lingvist loob kohanduvat keeleõppetarkvara, mis oluliselt vähendab keele õppimisele kuluvat aega. Lingvist loodi 2013. aastal Eestis ning hetkel on arenduses inglise ja prantsuse keele õppemoodulid.