Investeeringu suurus on kokku 60 miljonit eurot ning pärast avamist saab seal tööd 400 inimest, kirjutab Läti Delfi.

Ehitustöödega luuakse 300 ajutist töökohta.

Riias IKEA kaupluse avamise kohta käivad jutud juba aastaid. Baltimaade esimene IKEA avas uksed 2013. aastal Vilniuses.

Läti Delfi kirjutab, et kuna selliste suurprojektide teele kipub ootamatusi kerkima, siis ei saa välistada, et valmimistähtaeg lükkub edasi, kuid praegu lubab projekti operaator Verus Praedium, et kauplus avab uksed järgmise aasta augustis.

Kauplusel saab olema pinda 34 500 ruutmeetrit ning parkimiskohti üle 1000. Ehituseks soetatava maatüki suurus on 10 hektarit. Riia IKEA saab olema Vilniuse omast suurem. Viimases on ruutmeetreid 26 000.

Millal IKEA Eestisse jõuab? Juba neli aastat tagasi kinnitas Leedus IKEA poe avanud islandastest ärimeeste pressiesindaja, et edaspidi võetakse sihikule ka Läti ja Eesti.
“Siis, kui Leedu pood on edukalt käivitatud, on järgmine samm avada poed naaberriikides Lätis ja Eestis,” kinnitas Hanna Gustafsson Äripäevale.Ta ei täpsustanud, kui pikast ajaperspektiivist jutt käib.

2015. aasta suvel kirjutas Delfi,et IKEA poe võimalik asukoht võiks olla Laagrisse plaanitav Gate Tallinn. Gate Tallinna kaubandusparki arendava Trigon Capitali nõukogu esimees ja tegevjuht Joakim Helenius tõdes toona ettevaatliult, et Gate Tallinn oleks loogiline ja väga hea koht IKEA-le, kui nad Tallinnas poe avavad. "Peame nendega läbirääkimisi, aga ma ei taha sellele lisaks midagi öelda,“ sõnas Helenius toona.