Ülle Kämbre on töötanud Eestis asuvas Prisma Peremarketis kaheksa aastat. Eestlased on juhatajateks kõikides Eestis, Lätis ja Leedus tegutsevates Prisma hüpermarketites, teatas SOK Eesti.

„Prisma Peremarketi 8 tegutsemisaasta jooksul on meil kujunenud väga tugev meeskond. Koos oma laienemisega lähiriikidesse oleme saanud oma parimatele töötajatele pakkuda võimalusi areneda ja panna proovile oma oskusi ka lähiriikides,“ ütles Prisma Peremarketi tegevjuht Janne Lihavainen.

Ülle Kämbre on töötanud Prisma Peremarketis alates Eesti esimese Prisma hüpermarketi avamisest 2000. aastal. Kämbre on varem tegutsenud AS Prisma Peremarket kaubanduspinna ja väljapanekute planeerimise juhina.

Prisma Plaza on teine Prisma hüpermarket Riias. 2006. aastal avatud Domina Prisma juhatajana töötab alates poe avamisest eestlane Riina Uska. Vilniuse Prisma juhatajana töötab alates käesoleva aasta kevadest Margus Musthallik, kes eelnevalt töötas Kristiine Prisma juhatajana. Peterburi Prisma kaubandusdirektorina töötab Rocca al Mare Prisma endine juhataja Kristi Lomp.



Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti ja Venemaa turgudel. Prisma on üks stabiilsemaid Eesti turul tegutsenud hüpermarketeid, alustades tegevust 2000. aastal. Prisma Peremarket annab Eestis tööd ligi 700le inimesele.

SOK kontserni jaekaubandusettevõtete eesmärk on pakkuda tarbijatele püsivalt turu kõige soodsamat ostukorvi, head teenindust ja laia ning kvaliteetset kaubavalikut. Kõige odavama hinna tagamiseks võrreldakse tarbijate keskmisesse ostukorvi kuuluvate toodete turu keskmist hinda Prisma hinnatasemega igapäevaselt.

Eestis tegutsevad SOK tütarettevõtetena AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, mis tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb kontsern ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Koos Soome tarbijateühistutega moodustab SOK S-Grupi. Rahvusvahelise S-Grupi tegevusvaldkondadeks on toidukaubandus, bensiini- ja teenindusjaamad, kaubamajad, hotellindus, autode ja autokaupade müük ning aiandus- ja põllumajandustooted. Tuntumatest brändidest kuuluvad S-Grupile Prisma, Sokos Hotel, S-Market, Alepa, Sale, ABC!, Sokos, Holiday Club ja Agrimarket.