Riskijuhtimise aastakonverentsi ühe korraldaja Swedbanki juhatuse esimehe Robert Kitti sõnul on aastaid arutatud vajadust tunnustada silmapaistvaid riskijuhte. „Need on spetsialistid ja organisatsioonid, kes mõjutavad kogu riskijuhtimise valdkonda, arendavad riskijuhtimise kultuuri, on eeskujuks teistele turuosalistele ning annavad oma panuse turvalisema ja ohutuma ühiskonna ülesehitusse,“ ütles Kitt.

„Riskijuht 2015“ autahvel, mille autoriks on Liina Link, kujutab ruunimärki. „T-ruun on õnne- ja kaitsemärk, mis annab raskes olukorras mehisust, otsustavust, visadust. Ruunimärk kehastab sihikindlust hoolimata igasugustest takistustest,“ lisas Kitt.

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Taimar Peterkop ütles auhinda vastu võttes, et tähtis on viperusi ja tõrkeid mitte üksnes ära hoida, vaid teha plaanid ka puhuks, kui midagi tõesti juhtub.

"Hea plaan on läbi harjutatud ja pärast seda täiendatud plaan. Oluline on, et süsteemide ja IT-taristu omanikud ning vastutajad teadvustaksid lisaks enda sõltuvustele ka seda, kes või mis nende pakutavast teenusest sõltub. Sealt edasi on juba loogilisem mõelda mustadele stsenaariumitele ja tegutsemisvariantidele kriisiolukorras," ütles Peterkop.

Tänavu juba kümnendat korda toimuva riskijuhtimise aastakonverentsi eesmärk on teadvustada riskijuhtimise rolli ning suurendada selle tähtsust Eesti ettevõtluses ja ühiskonnas. Konverentsil saavad osalejad ülevaate praktilistest ja teoreetilistest võimalustest riskide maandamisel, ennetamisel ja juhtimisel. Analüüsitakse riskijuhtimise keerukust meie majandus- ja õigusruumis ning jagatakse rahvusvahelist kompetentsi.

Riskijuhtimise aastakonverentsi korraldavad Swedbank, Marsh Kindlustusmaakler, KPMG Baltics, Eesti Pank, Riigikontroll, Siseministeerium ja Corpore Konverentsid. Konverentsi on korraldatud aastast 2004.