Maarjamaa hariduskolleegium ootab 42 000 kirurgimaski, mis pidid alul kohale jõudma novembri alguseks, seejärel palus maskitarnija ajapikendust ja lubas kauba novembri keskpaigaks koolile üle anda. Seda ootab kool siiani, kirjutab ERR.

Politsei- ja piirivalveamet ootab samalt tarnijalt aga suisa 1,2 miljonit maski. Lepingu järgi oli tähtaeg üle kahe nädala tagasi, viimane lubadus on, et PPA saab oma maskid kätte 20. novembriks.

Ent PPA ja Maarjamaa hariduskolleegium pole ainsad, kes maske ootavad. Riigi tugiteenuste keskus (RTK) korraldas neli riiklikku minihanget kirurgimaskide soetamiseks. Neist ühe taha koondus 84 riigiasutust, ministeeriumidest koolide ning politsei- ja piirivalveametini välja, millest igaüks soovis saada eri kogust, kokku ligi kaht miljonit maski.

Kõik neli minihanget võitis OÜ Hurt. Kokku pidi ettevõte riigile ja selle allasutustele tarnima ligi üheksa miljonit maski, neist üle 6,5 miljoni pidid nad üle andma 1. novembriks. Tegelikult on palju riigiasutusi endiselt ootel ning tarnija kasutab kauba üleandmise asemel venitamistaktikat ja läbirääkimisi: kas sobiks, et saate kauba kolme nädala pärast? Või natuke nüüd ja ülejäänu hiljem?

Loe rohkem ERRist!