Täna hommikul läks Kristiina Rapla rongijaama ja märkas kohe, et Elroni porgandikarva rongi ei ole. "Peatselt ilmus jaama Mulgi Reiside logoga 55-60kohaline buss. See läks juba Raplast praktiliselt täielikult inimesi täis. Buss peatus veel Viliveres, aga sealt sõitis otse Tallinna," kirjeldab Kristiina.

Ainus, mis reisijate seisukohast oli tore, aga riigifirma vaatevinklist nukker, oli tõik, et inimesed veeti Tallinna tasuta. Piletimüüjat ei olnud.

Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip oli kidakeelne, kui Ärileht küsis, miks tänahommikune Rapla rong jäi väljumata. "Logistiline tõrge," märkis ta esmalt.

Mis oli selle tõrke sisu? Kas raudtee ja rong olid korras? "Jah, raudtee, rong ja vedurijuht olid olemas," nentis Ossip.

Ärileht tahtis siiski teada, miks ei sõitnud tehniliselt korras raudteel tehniliselt korras rong. Kas vedurijuht oli purjus? "Ei olnud purjus, aga info ei liikunud," sõnas Ossip.

Kas vedurijuht ei teadnud, et tal on sel kellaajal väljumine? Selgub, et Elroni sedasorti viperus tabaski. "Meiepoolne kommunikatsioonihäire ja meie asi on nüüd töö korraldada nii, et selliseid asju enam ei juhtuks," vabandab Ossip paljudes Raplast Tallinna poole jäävates peatustes asjatult rongi oodanud inimeste ees.

Ossip lisab, et Elron tellis kiirkorras küll kaks bussi - ühe Raplast ja teise alates Kiisast -, aga on selge, et hommikuse tipp-tunni ajal jäi bussidest väheks.