Keskerakonna, IRL-i ja sotside plaani järgi võõrandatakse (osaliselt) järgmised riigifirmad:

Tallinna Sadam (kuni 30% aktsiatest)

Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Taastuvenergia (kuni 49% aktsiatest)

EVR Cargo (kuni 49%)Eesti Teed (100%).

Tulumaksuvaba miinimum tõuseb 500 eurole alates1. jaanuarist 2018. 1200 eurot teeniv inimene hakkab teenima 62 eurot rohkem kui täna. 1200 eurost alates hakkab tulumaksuvaba miinimum sujuvalt langema ja 1758 eurot on ülempiir, milleni vabastus ulatub - sealt alates saavad inimesed kätte sama palju kui praegu.

Alates 2100 eurost maksuvaba tulu määr kaob, st sellest rohkem teeniv inimene saab kuus 38 eurot vähem kätte kui praegu. Seega ütleb küll koalitsioon, et kõrgepalgalised kaotavad kuus "vaid" 38 eurot (aastas 456 eurot) võrreldes tänasega, mis aga tähendab ikkagi rohkem teenivate inimeste kõrgemat maksustamist.

Ettevõtlusmaksudest lähevad muutmisele nii dividendide maksustamise määr (vähemalt kolmel aastal järjest dividendi makstes langeb maks 20%-lt 14%-le), ära jäetakse hotellide käibemaksumäära tõstmine.

Küll aga lubasid uue valitsuse poliitikud kehtestada pangalõivu ja piirata maksuvaba kasumi väljaviimist Eestist.

Lisaks räägiti eluasemelaenu intresside tulumaksuvabastuse piirmäära muutmisest, kuid kui suures ulatuses, jätsid Margus Tsahkna (IRL), Jevgeni Ossinovski (SDE) ja Jüri Ratas (KE) veel enda teada.

Samuti lubati hoiuseintressi maksuvabastuse kaotamist ehk tulumaksu kehtestamist hoiustamiselt teenitavale osale.

Koalitsioon rõhutas, et tegemist on maksu- ja majanduspoliitika põhiliste muudatustega ning esitlusele ei ole teadlikult lisatud kulu- ja tuluridu. Täpsema tabeli maksumuudatuste numbritega avalikustatakse koos valitsemise kokkuleppe täistekstiga.