KPMG teatel järeldab uuring Global Transfer Pricing Review, et riigid pööravad üha suuremat tähelepanu siirdehindade kontrollile, vältimaks kasumite teise riiki siirdamist näiteks grupisiseste finantstehingute, restruktureerimiste ja intellektuaalomandi tehingute käigus.

Ka Eesti maksu- ja tolliamet on viimasel ajal alustanud märkimisväärsel hulgal siirdehindade revisjone, mida oli mullu võrreldes 2008. ja 2009. aastaga kaks korda enam. Enim tähelepanu pöörab Eesti maksuamet ülepiiritehingutele, eriti juhtimisteenustele ja kulude jagamistele.

“Globaalselt on siirdhinnad ühtemoodi kuum teema nii riikidele kui ka ettevõtjatele," ütles KPMG Baltics OÜ maksu- ja õigusteenuste juht Joel Zernask. „Igale uuele turule sisenemisega seoses peab ettevõtja arvestama, et kohalik maksuamet soovib ettevõtte või grupi kasumist võimalikult suurt osa saada. Harvad ei ole ka juhud, kus eri riikide maksuametid käsitlevad sama tehingut täiesti erinevalt. Seega on ettevõtja jaoks kulukate maksuvaidluste vältimiseks oluline olla selleks ette valmistunud, näiteks OECD juhiste põhise siirdehindade dokumentatsiooni abil.“