Riigikogu erakorralisel istungil registreerisid end kohalolijateks koalitsioonipoliitikutest Toomas Savi, Meelis Atonen, Kalev Kukk ja Ignar Fjuk Reformierakonnast ning Mart Meri ja Meelis Paavel Mõõdukate fraktsioonist.

Olnuks ka kõik opositsioonipoliitikud, siis oleks olnud Riigikogu erakorraline istungjärk otsustusvõimeline ning oleks saanud arutada 21 Riigikogu liikme algatatud otsuse eelnõu Narva Elektrijaamade erastamisest. Riigikogu istungil oli kohal 43 parlamendisaadikut, kuid otsustusvõimelisuseks olnuks vaja vähemalt 51 Riigikogu liikme kohalolekut.''

Opositsioonist puudusid Keskerakonna liikmed Siiri Oviir, Arvo Haug, Harri Õunapuu, Erika Salumäe, Kalev Kallo ja Viive Rosenberg, Ühendatud Rahvaparteist Valentina Võssotskaja ja Jevgeni Tomberg, Rahvaliidust Ants Käärma ning Vene Balti Erakond Eestis juht Sergei Ivanov. Neist Kallo, Tomberg, Käärma ja Oviir viibivad praegu Hiinas.

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan süüdistas täna erakorralise istungi järel koalitsiooni Narva Elektrijaamade erastamise kui Eestile olulise küsimuse arutelust kõrvalehoidmises. "Narva Elektrijaamad ei ole enam energeetika- ja majandusküsimus, vaid demokraatia proovikivi," ütles Reiljan. "Kui valitsus ja koalitsioon ei arvesta 163.000 allkirja, akadeemikuid, opositsiooni ja keskkonnakaitsjaid, siis võib küsida, kas on demokraatia ja mis asja aetakse."

Reiljani sõnul hakkavad nüüd opositsioon, akadeemikud ja keskkonnakaitsjad olukorda arutama, et avada arutelu Narva Elektrijaamade erastamise üle. "Meie kohus on saada ligi neile saladuslikele dokumentidele," ütles Reiljan. "Kindlasti algatame augusti algul uue erakorralise istungjärgu kokkukutsumise ja ma ei arva, et valitsuskoalitsioon julgeb siis nii ülbelt käituda ja jätta istungile tulemata."