Komisjoni käsutuses olevast teabest lähtudes loeme Vello Venseli teema ammendatuks ega pea vajalikuks sellega rohkem tegeleda, teatas komisjoni esimees Enn Tarto riigikogu pressitalituse vahendusel.

Pressiteates seisab, et Venseliga seoses ei ilmnenud kaitsepolitsei tegevuses midagi seadusevastast. Tarto märkis, et ka kaitsepolitsei on andnud ajakirjandusele teavet kehtivate seadustega lubatud piires.

Kaitsepolitsei komissar Hannes Kont on öelnud, et seadused ei luba kaitsepolitseil Venseli süümevandega seotut kommenteerida.

Riigikogu erikomisjon kaitsepolitsei ja jälitustegevuse seaduslikkuse kontrollimiseks andis veel teada, et Vello Venseli kohta tehtud järelepärimistele antud vastused olid rahuldavad.

Komisjon ei kinnita siiski selgelt, kas Vensel oli seotud KGB-ga või mitte. "Vuntsisime seda pressiteadet pool päeva. Midagi rohkem ei saa ma lisada," ütles Tarto BNS-ile.

Erikomijoni liikmed on kokku leppinud, et ajakirjandusele vahendab teavat vaid Tarto.

Venseli keskpanga presidendi kohast loobumise järel viitas ajakirjandus sellele, nagu oleks Venselil omal ajal KGB-le ettekannete kirjutamise tõttu probleeme süümevandega. Vensel eitas seda, tuues põhjuseks halva tervise.

"Mingist seotusest KGB-ga ei saa juttugi olla. Ootamatu haigushoo järel sain aru, et mu tervis ei peaks Eesti Panga presidendi ametile vastu," rääkis Vensel skandaali järel antud intervjuudes.